Коя видеодомофонна система да си купя?

Тя повишава сигурността в къщата и прави възможно да видите госта си, преди да отворите вратата
15.04.2015
Константин Димов
434
видеодомофони, видеосистема, домофон, сигурност в дома, системи з асигурност
Повишава сигурността в къщата и прави възможно да видите госта си
Източник: httpwww.inscam.pl

При видеодомофонните системи, веднага след позвъняване от посетителя, вие виждате неговия облик на видеодомофона.
Повечето домове обаче не разполагат с видеокамери. Недостатъкът е, че трябва да отговаряте на госта преди да знаете кой звъни на вратата. А често не ни се налага да отваряме, когато е някои досадник като търговски представител, амбулатен търговец и тогава реагираме сякаш няма никой вкъщи. 


Ако имате деца и младежи, които живеят в домакинството, то видеодомофонна система е добра инвестиция в тяхната сигурност. Децата са склонни да отварят вратата на всеки, който звъни, водени от любопитство, без да мислят за последиците. И така можете да ги научите да пускат само родители и близки приятели.

Които живеят в къща с едно или повече  домакинства, и имат нужда от повече звънци за отделните жилища, те могат да осъществят връзка помежду си и чрез видеодомофона - интеркомна връзка между етажите. Могат да имат и повече врати за управление от видеодомофона. От видеодомофона можете дори да контролирате осветлението, поливната си система, както и температурата в помещенията.

Окабеляването на една обикновена видеодомофонна система  вече може да се осъществи и с обикновен кабел за интернет, а има модели само по два проводника.

За многоабонатни системи, където броя на абонатите е прекалено голям, е препоръчително да се използват цифрови системи, за да се избегнат много кабели и грешки при свързването. Те могат да бъдат  смесени (видео и аудио) домофонни системи според възможностите на живущите.


По желание домофонната или видеодомофонната система  може да е съчетана и със  система за  контрол на достъпа, т.нар. чипове тип ключодържатели.


Отчасти видеодомофонните системи предлагат и възможността видеокартината да се запише, когато ви звънят, а вие не сте си били у дома или офиса. След това можете да прегледате кой ви е търсил.  
Може от входа да ви звънят на телефона, и така можете да управлявате вратата си от разстояние.  Дори може да стане връзка с домашния компютър, смарт телефон, таблет, или телевизор, т.е. веднага и от разстояние да виждате кой ви звъни на входа на вратата.

Камерите на входните табла са снабдени с  LED-диоди за нощно виждане, които позволяват  да се вижда кой ви търси и в тъмните часове на денонощието, като могат да наблюдават посетители с и без разговор.

+11
Автор: Константин Димов
Закони Нормативна база Коментари