Компания за бои дарява над 13 тона боя за реновации

За по-малко от година Оргахим дарява 13 867 кг бои на стойност близо 23 550 лева.
17.04.2018
Оргахим АД
8
Оргахим АД, бои, инициатива, Обнови с protecta, фасадна стенопис
Обновени сгради и обекти през 2017 г.
Източник: www.orgachim.bg

"Няма как да се справяш добре, ако не правиш добро". Това важи и в живота, и в бизнеса и обобщава философията на Оргахим.
За по-малко от година компанията дарява 13 867 кг бои на стойност близо 23 550 лева. Това количество е достатъчно да се боядиса почти 4 пъти застроената площ на сградата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
Обновени са социални центрове и сдружения, фондации и спортни клубове, училища и детски градини. Нов облик получават и болница, куклен театър, обществени сгради и избрани от потребителите пространства от градската среда.
И през 2017 г. Оргахим подкрепи ежегодната от вече 13 години инициатива "Убий скоростта, спаси дете". Инициативата стартира през далечната 2004 год., а тази година в нея се включват седем общини - София, Варна, Бургас, Стара Загора, Благоевград, Сливен и Русе. Боядисани са над 12 пешеходни пътеки на ключови булеварди в София, Варна и Бургас с личната подкрепа на кметовете на общините.
Оргахим създаде инициативата "Обнови с Protecta" с цел формиране на по-привлекателна заобикаляща ни околна среда. Идеята бе да се предложат от граждани ръждясали обекти, нуждаещи се от обновяване от различни краища на България. Инициативата предизвика голям обществен интерес, като накрая са избрани 3 обекта, които да бъдат обновени:

1. Металната ограда на ОУ"Васил Левски" в гр. Русе
2. Скулптурата на проф. Митко Динев в парка"Заимов" в София
3. Скулптурите в парк"Марица" в Димитровград
Компанията подкрепи и Първото издание на Международен фестивал за съвременна фасадна стенопис "We all write" през юни 2017 г. в Ахтопол. Организаторите от Сдружение "140 идеи" и художници от над 5 страни превърнаха 30 фасади и стени в произведения на съвременното градско изкуство.
Оргахим вече е набелязала някои предстоящи инициативи в 4 стратегически направления и през настоящата 2018 г.
Повече информация може да получите тук.

Автор: Оргахим АД
Закони Нормативна база Коментари