Когато създаваш дом, трябва да се опиташ да „влезеш в обувките“ на неговите собственици

Представяме Ви интериор на апартамент, реализиран по проект на арх. студио Motif Architecture.
07.04.2022
Motif Architecture
3226
интериор реализации, интериор на апартамент, апартамент GA12, арх. студио Motif
Източник: Арх. студио Motif Architecture, www.motifarchitecture.com, Снимка: Минко Минев

Интериорен дизайн: Motif Architecture
Фотограф: Минко Минев

Желанието за постигане на светлина, простор и елегантност в живота на новите обитатели на апартамент GA12, са това, което постави основите за създаването на представения от нас проект. Духът и атмосферата, който носи жилището, е съвременен прочит на уютния български дом. Заложените материали са максимално натурални, цветовете са земни, светлината обгръща пространството. Създава се усещане за лекота и простор.

Когато създаваш дом, то трябва да се опиташ да „влезеш в обувките“ на неговите собственици. Психологията на пространствата е от изключително значение за постигане на максимално добър резултат. Представеният от нашето архитектурно студио проект, е около 110м2. Състои се от три основни помещения - дневна с кухня и трапезария, родителска спалня и детска стая. Тези три отделни помещения изпълняват своя различна и уникална функция. Нашата главна цел е да успеем да създадем идентичност на всяка една от тях, но в същото време да ги обединим в една обща единица, наречена „дом“. Използваните цветове в апартамента са в акценти, балансирано разположени в интериора. Общото усещане е за светлина и простор. Вглеждайки се в детайла обаче, започваме да усещаме отделните „подправки“, които създават и общия характер на жилището.

 
Снимки: Минко Минев

ВХОДНО ПРОСТРАНСТВО
Несъмнено едно от най-важните зони. Първото впечатление. Изключително елегантно и семпло, то дава усещане за чистота и подреденост на цялото жилище. Възможността за цялостно затваряне на гардероба допринася за усещането, което целяхме. Всички Електро табла са скрити в допълнителната предстенна обшивка, която изградихме зад вратата с тази цел. За пространственото ѝ отделяне от останалата част от коридора, използвахме огледалото, което прекрасно допринесе и за функционалните нужди на зоната.

ДНЕВНА ЗОНА
Постарахме се да отделим визуално различните функционални зони в дневната. Строгото разделение, което се чете в настилката и по вертикала между кухнята и дневната зона, допринася за това усещане. Вплитането на еднакви материали, приложени по различен начин, е важен момент да се изгради общ облик в помещението. Един от основните проблеми, който срещнахме в проектирането на дневната зона е създаването на плавен преход между зоната за релакс и входното пространство. Не искахме да усещаме фронтални равнини, които спират визуалния контакт към дневната. Усещането за простор беше водещо. Затова дизайнът на ТВ модула, е продиктуван от желанието ни за плавно и елегантно навлизане в къта с мекото сядане.

Снимка: Минко Минев

Кухнята е основната връзка между всички използвани материали в помещението. Нейната композиция балансира материалите във всички направления. Не на последно място за обединяващ цветови елемент са картините. Те съдържат онова усещане за лекота и семпла елегантност, което се постарахме да постигнем в целия апартамент. Вглеждайки се в тях, може да откриете детайли от всеки цвят и да усетите аромата на жилището. Удобството на меката мебел допринася за желанието, след дългия работен ден да се прибереш у дома.
 

Снимка: Минко Минев

СПАЛНЯ
„Искам, когато видя спалнята да ми се доспи“. Това бяха думите на нашата клиентка, когато я попитахме какво си представя за тази част от жилището. Обемно пространственото решение в тази стая следва логиката от дневната зона. Без излишни детайли, без излишни материали. Един от най-интересните детайли тук е работното място, което се реконфигурира във височина и което крие една малка тайна. Поглеждайки в него, всяка жена може да открие мечтаното скривалище за нейните малки, но така важни ценности.

Снимка: Минко Минев

ДЕТСКА СТАЯ
Една толкова малка, но пълна с приключения стая. Тук решихме да се върнем назад във времето и да си представим всичко, което сме искали да имаме в нашата детска стая - втори етаж, стълба, скривалище, място за катерене, свободно място за игра, всичко, което едно дете мечтае. Благодарни сме на смелостта на младите родители да одобрят всички наши „луди идеи“. Погледайте я и си представете, че сте дете.


Снимка: Минко Минев

Доставчици и подизпълнители:

Паркет - Паркетът ЕООД
Дървеният под ни създава неповторим уют и атмосфера, а когато се спрем на класическа визия, си гарантираме дълготрайност и непреходност. Паркетът на апартамен GA12 е дъбова селекция, изпълнен в „унгарска рибена кост“, позната още като „шеврон“. Със своите правилни „V”-образни форми и остри ъгли, той създава илюзията за красиви вълни и дава обем на помещенията. Обработен  с масло за запазване на естествения цвят, паркетът завършва цялостната концепция за лекота и простор. Повече за нас, можете да научите на www.parkett.bg

Готови мебели - Divanidea
Меката мебел с възглавниците, холните и трапезарната маса, както и всички столове в интериора са на висококачествени италиански производители, закупени от официалните представители на марките, а именно магазини DIVANIDEA. Диванът, модел Ritmo/Divanidea, е с подвижни облегалки за ергономия и комфорт, изпълнен в дамаски с натурален състав за максимална елегантност и натурално звучене. Холните маси модел Porcino/Divanidea, изработени от 100 % масивна дървесина подсилват натуралитета на цялостното звучене на интериора. Трапезарните столове Brand/DIVANIDEA, изпълнени в плюш и трапезарната маса Ship/Divanidea, изпълнена в изключително лесен за поддръжка материал, а именно керамика добавят  изтънченост и хармония на вече елегантното звучене на този интериор. И да не забравяме "щипката сол" в това вече прекрасно съотношение на вкусове, а именно бар столовете Iola/Divanidea в изискан плюш с акцентен цвят. Mного важно перо в интериора са и възглавниците от диван Ritmo/Divanidea, които хем обединяват цветовите гами в помещението, хем хармонизират и едновременно акцентират в този прекрасен, натурален и изискан интериор на всекидневната. Повече информация относно предлаганите продукти и услуги можете да намерите на: www.divanidea.bg


Снимка: Минко Минев

Осветление - Солтех България ООД
Солтех България е компания, предоставяща широк спектър от решения в сферата на осветлението.
Екипът ни от професионалисти е мотивиран както да отговори на личния стил на нашите клиенти, така и да предостави креативни и иновативни решения. Мисията на фирмата е да осигурява красота, устойчивост и уют, които остават във времето! За проектa на архитектурно студио Motif GA 12 инсталирахме висококачествени Led осветителни тела от различен тип. За да осъществим оригиналната идея на студио Motif, доставихме и няколко нестандартни пендели от бамбуков материал. За въпроси може да се свържете с нас на телефон 0885 757 880 или e-mail:office@soltech.bg

Интериорни врати: Интекст ЕООД
В проекта, Интекст участва с така наречените  скрити, тайни, вградени, невидими врати, които станаха много актуални с налагането на минимализма в интериорния дизайн. Алуминиевата каса се измазва, шпаклова и боядисва заедно със стената и стават едно цяло. Крилото на вратата може да бъде завършено като стената - с латекс, мазилка, тапет и др. и да се скрие визуално. Или да се превърне в цветови акцент, според дизайна на интериора. За информация за повече продукти на фирма Интекст ЕООД може посетите www.intext.bg

Плочки и санитария: Тера Ин ООД
Продуктите, с които Тера Ин ООД участва в този реализиран проект са настилките, положени  в коридор, кухня, баня и душ батериите. Настилките са от серия Homestone на фабрика STN. Характерно за нея е богатата палитра от спокойни, елегантни цветове, както и големите размери на плочите. Това прави колекцията отличен продукт за всеки архитектурен проект, изискващ елегантност, модерен дизайн, който остава непреходен във времето. Смесителите в банята са от Ramon Soler серия Alexia. Те впечатляват с елегантен дизайн и кадифено черно покритие.
Повече за продуктите и дейността на фирмата може да научите на www.tera-in.com

Корпусна мебел: изпълнение Bor Dimitrov 
Снимки: Минко Минев

Motif Architecture е студио за съвременна архитектура и дизайн. Идеята, за което се заражда през 2020 год. с амбицията на трима млади архитекти да наложат високи стандарти в архитектурното проектиране и дизайн. Ние вярваме, че добрият продукт се ражда в добрия диалог между нас и нашите клиенти.

 

Автор: Motif Architecture
Закони Нормативна база Коментари