Класически теми за спалнята от Laura Ashley

Романтика и нов поглед към изконните ценности са събрани в колекциите на Laura Ashley, предназначени за обзавеждането на спалня.
15.07.2009
сп."Още за Къщата"
696
спалня, инериор
Класически теми от Laura Ashley
Източник: Laura Ashley

Романтика и нов поглед към изконните ценности са събрани в колекциите на Laura Ashley, предназначени за обзавеждането на спалня. Ако сте любители на класиката и непреходното, неизбежно ще бъдете привлечени от предложенията на марката. Колекцията на фирма Laura Ashley е съвременен и модерен прочит на класическата спалня с всички аксесоари и атрибути, необходими за създаването на уникален уют. Съчетанието на цветове, форми на мебели и тъкани се характеризира със стил, изтънченост и много пищност. Различните предложения съдържат различен подход при оформянето на най-интимното пространство във всеки дом – спалнята. Много дипли в завесите, текстилни щори, изящни тапети, бледи тонове като цвят на патешка черупка, вечерен здрач, розово и светлорезеда, легла с двойна рамка, които носят носталгията и усещането за отминали епохи...

  
Източник: Laura Ashley

Всичко е с много вкус и умело съчетание на мотиви, тъкани и цветове. Всяко едно предложение има своето очарование. Темите в колекцията са предимно флорални. Основата на всички колекции са пастелни тонове, а темите са от златните нюанси, характерни за дворцова спалня, през цвят роза, до нежните мотиви на вишневи цветове и бледите тонове на цъфнала хортензия.


Източник: Laura Ashley

В темата Memento Vintage ефирни материи и нежни прозирни цветове внасят полъх на уют и свежест в интериора. Дантелени завеси в цвят екрю отварят прозореца за светлината и я разпръсват елегантно в стаята. Кувертюрата за леглото в цвят патешка черупка създава алюзия за безгрижни и светли дни. Сатенът допълва богатството на материи. Аксесоари в унисон допълват колекцията - стъклени чаши за вино в бледосиньо и порцеланови чаши с нежни пеперуди в същия цвят стоят в изискана композиция. Керамична лампа с пеперудени ажури и ефект на дантела завършват пеперудената тема. От цялата гама на колекцията Memento Vintage струи уникалност, задушевност и непреходност.

  
Източник: Laura Ashley

Колекцията Petit palais - малък дворец, е решена в приглушевни златни тонове. Таблата на леглото е от едноцветна дамаска, на чийто фон се открояват завивките в златистата гама, с флорални и геометрични мотиви, както и дюс тонове. Завесите са два вида, което внася допълнителна пищност. Техният златист цвят създава впечатление за топлина и слънчев ден, дори навън да е мрачно. Изключителен акцент в колекцията е скринът с огледални чекмеджета, които отразяват изобилието на материи в дворцовата тема.


Източник: Laura Ashley

Period drama – драматичен епизод – елегантната и ефирна рамка на леглото, както и тапицираните табли на спалнята в другото предложение от тази тема, тапетите в цвят крем, съчетанието на розов сатен, с десен на разцъфнали рози при завивките и завесите носи жизнеността и енергията на майски ден, пренесени в спалнята. Килимът с класически мотиви, както и мебелите в класически форми, решени в бял цвят, допълват драматичната спалня.

+2
Автор: сп."Още за Къщата"
Закони Нормативна база Коментари