Килим от кокичета и минзухари

Луковичните цветя, които българите обичат да отглеждат и няма градина без тях, са характерни наши ендемити или са внос от Холандия.
15.02.2006
Мариана Викторова - “Виктори”
155
цветя, кокичета, минзухари, пролет, луковични
Колекцията от луковични видове е голяма и разнообразна.
Източник: Мариана Викторова - “Виктори”

Луковичните цветя, които българите обичат да отглеждат и няма градина без тях, са характерни наши ендемити или са внос от Холандия. Колекцията от луковични видове, цъфтящи през пролетта, е голяма и разнообразна както по видове и сортове, така и по багра на цветовете.

Луковичните цветя имат свой биологичен часовник и дори неизвадените след цъфтежа луковици, от август до падането на снега, се превкореняват. Засадени навреме, на тях им е необходима 7ºС почвена температура за 20 дни. Затова е необходимо да се спазва срокът на засаждане, който е септември - октомври и трябва да завърши не по-късно от началото на ноември.  Ако не сте го направили есента, за вашата градина може да намерите в търговската мрежа подговен (темпериран) посадъчен материал за стайно засаждане в саксии (луковици, подготвени за форсаж).

Когато луковичните цветя напролет прецъфтят, откъснете засъхващите цветове, като оставите цветоносната дръжка, за да изхрани заедно с листата съзряващата луковица. Така те ще цъфтят с едри цветове през следващата пролет. Луковиците не се вадят всяка година, а на втората, в отделни случаи и на третата година.

Автор: Мариана Викторова - “Виктори”
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари