Кашпи със собствено поддължане на влажността на растенията

Растенията са едно красиво и необходимо допълнение в нашето ежедневие. Като част от живата природа те неминуемо изискват и определени грижи, за да запазят добрия си външен вид.
08.07.2010
120
спиране на течове, канапе, фотьойл
Кашпи със собствено поддължане на влажността на растенията
Източник: JANO Ltd

Растенията са едно красиво и необходимо допълнение в нашето ежедневие. Като част от живата природа те неминуемо изискват и определени грижи, за да запазят добрия си външен вид. Всички знаем, че на открито растенията набавят част от необходимата за нормалното им развитие влага чрез дъжда, но във вътрешните пространства те изцяло зависят от нашата грижа за тях. Проблеми свързани с преполиване или пресушаване са доста често срещани, особено в днешното забързано ежедневие, когато времето никога не е достатъчно. Системата за поддържане на влажността на растенията HOBBY FLOWER е едно много добро решение и същевременно голямо улеснение за любителите на зеленината в дома и офиса.
Системата е вдъхновена от принципа  на напояването на природата чрез дъжда (горно овлажняване) и дълбоко напояване на различните пластове (от водния резервоар).  Растенията поемат влага според собствените си нужди и в зависимост от заобикалящите ги условия и интензитета на фотосинтезата. Технологията е разработена на база на проучвания със съдействието на специалисти по интериорно озеленяване от университета в Барселона.
HOBBY FLOWER самополиващи системи са съоръжения, окомплектовани с платформа с водоабсорбиращи фитили и две туби. Двете туби (едната за доливане и пълнене на водния резервоар, а другата, която съдържа поплавък, който отчита водното ниво в резервоара) осигуряват постъпването на въздух, което пречи водата в резервоара да бъде разложена, а също така служат и за достигане на кислород до най-дълбоко стоящите корени на растенията за правилно протичане на осмозата и стимулиране развитието на кореновата система. Придружаващияt дренажен материал е на зърна от естествена пръст, преработена в оптимален обемен размер. Влагата се пренася по капилярен път от водния резервоар през дренажния пласт до почвата.
Допълването на водния резервоар става 3 ПЪТИ В ГОДИНАТА. Водата се налива в едната туба, докато започне да се показва червената ивица на поплавъка в другата тръба. Преди да се извърши донапояването на резервоара може да се налее изкуствена тор (в течно състояние) директно в резервоара. Водата се абсорбира от самополиваща система и почвата. Ако в кашпата са  засадени растения с по-къси корени, повърхността на почвения слой трябва да се навлажнява веднъж в месеца (чрез напръскване).
Благодарение на различните размери и разнообразните декоративни покрития, кашпите HOBBY FLOWER са много удобни за поддръжка. Те са красиво допълнение и чудесно могат да се впишат в интериора на дома, корпоративните офиси, банки, държавни институции, хотели и др.

Автор:
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари