Камината - „горещото сърце” на къщата

Отопление с биоетанол - предимства и недостатъци.
15.09.2015
Константин Димов
1010
интериор, отопление, камини, биоетанол, камини с биоетанол
За тази камина нямате нужда от комин
Източник: интернет

Камината е лукс, който днес е постижим от всички, които искат да внесат повече топлина и уют у дома си през студените зимни вечери. При всяко по-рязко захлаждане на времето, веднага търсим топлината. През есента дните стават не само по-студени, но и по-кратки, навън става все по-неуютно, а у дома - все по-приятно. В зависимост от разположението на стаите, може да се направи различен дизайн на вътрешни камини. 


Не случайно наричат камината „горещото сърце на къщата”. В комбинация с мебели „винтидж” стил и една рустикална стена на жилищната стая се внася много хармония. Към скандинавски звучащите обзавеждания, които по принцип изглеждат малко по-хладни, подхожда един център, който излъчва топлина, подсказва сайтът deavita.com . Модерните жилища с големи прозорци и изчистен вътрешен дизайн действат на сетивата понякога „хладно” и хората започват да желаят повече уют. Това може да се постигне с камина, която гори биоетанол. Тяхното най-голямо предимство е, че той гори без каквато й да е миризма. Но при всички случаи трябва да се проветрява добре, както и да се постави филтър срещу фин прах. Модерните камини предлагат добро регулиране на излъчваната топлина.


Шкафове, завеси, отделни стаи са все елементи на желания личен живот. Когато съчетавате меките тъкани с релаксиращи цветове и деликатно осветление, плюс топлото излъчване на камината внасяте много уют в дома. Настроението вкъщи се повлиява от правилното осветление. Обърнете внимание и на другите детайли: възглавници, свещници, абажури, мебели.


Деко камини - предимства и недостатъци
Декоративните камини с биоетанол се появяват във все повече жилища. В тази статия ще разгледаме техните предимства и недостатъци. Ето го и голямото им предимство: за тази камина нямате нужда от комин. Разбира се, че имате огромна свобода на избор къде точно да я поставите, но от съображения за сигурност (боравите с огън) тя трябва да е далеч от тапети, килими и други лесно запалими предмети. Освен това камината трябва да е стабилна.


Какво представлява биоетанолът? 
Това е алкохол, който се добива от пшеница, картофи и захарно цвекло. Камината с биоетанол гори защитено, посочва сайтът www.zuhause.de. Ако биетанолът се остави да стои на открито, може при температура от 21С да си взаимодейства с въздуха и сместа лесно да се запали, и дори да експлоадира. Ако сте разсипали биоетанол, то той трябва да бъде внимателно избърсан и веднага да се изхвърли от къщата.


Гелове и пасти вместо биогориво
Ако камината е все още гореща, може при допълването й да се стигне до опасно изсвистяване. Затова спазвайте инструкциите как правилно се слага гориво. Една алтернатива на биоетанола са пасти и гелове. Експерти предупреждават, че при изгарянето им се отделя миризма, съдържаща допълнителни вещества като изопропилов алкохол и сгъстители.


Течният биоетанол има предимството да изгаря без образуването на дим и сажди. Камината с биоетанол така да се каже „диша” заедно с нас въздуха в стаята и честото проветряване е задължително. Камина, която изгаря 1/2 литър биоетанол на час произвежда същото количество въглероден диоксид, което се издишва от 12 до 16 души на час. Тези разходи за отопление няма как да ги понижите, тъй като трябва често да проветрявате. 

+5
Автор: Константин Димов
Закони Нормативна база Коментари