Как стаята да не прилича на чакалня?

Коледата възможна с една малка промяна в дизайна на абажури и настолни лампи.
14.11.2014
Светлана Желева
199
интериор, осветителни тела, осветление, лампи, led осветление
С лампи с форми на снежинки украсете дома за Коледа.
Източник: www.schoener-wohnen.de

Светлинният облик на жилището трябва да бъде планиран и нищо да не се оставя на чистата случайност, безкомпромисни са дизайнерите от специализираният сайт http://www.schoener-wohnen.de/.  

Имаме малко контакти в апартамента, живеем в кооперация, в която вътрешното осветление трябва да свети непрекъснато, защото няма прозорци, не можем да свикнем още с означенията на енергоспестяващите лампи. Ето ги и съветите:


1. Много контакти в жилището - изкуствената светлина има нужда от източник на електроенергия. Най-добре при ново строителство планирайте няколко контакта отгоре. При ремонтите се увеличава възможността да поправите грешка на строителите за малкото електроразклонения на инсталацията.


2. Рецептата е различни лампи - случва се веднъж да имаме повече, а друг път по-малко нужда от светлина. Зависи от това, което в момента правим. Най-доброто решение е LED осветление - микс от лампи с различна сила и цветове, разпределени из цялата стая.


3. Изберете си правилно енергоспестяващата лампа. При крушките е ясно – човек си избира измежду 40W, 60W или 100 W. Но при енергоспестяващите лампи се появяват съвсем други цифри. Имайте предвид следното - 11 W замества старата 60 W крушка, а 20 W енергоспестяваща е алтернатива на класическата 100 W. За настроение изберете цвета - топло бяло. 


4. Направете си „светлинни островчета”. Една светла стая без сянка действа монотонно и дори потискащо. Често дори я оприличаваме, че носи атмосферата на чакалня. По тази причина си създайте „светлинни островчета” и по-слабо осветени зони. Това дава разнообразен облик на къщата.


5. Сложете светлинни акценти. Светлината трябва да действа за подчертаване на някои детайл, с който се гордеем – например картина, старинен предмет или уникат. Имайте смелостта да осветитете отделните кътчета на жилището си все едно е сцена. Не се тревожете, ако нещо не се получи - светлинният акцент винаги може да се промени. 
Напоследък много актуални станаха LED ленти - използването им в интериора създава страхотни визуални ефекти и неповторимо усещане. 


6. Светлина във формата на точка - халогенните  крушки са много подходящи за това. На места, където светлината се налага да остане включена - в коридора, кухнята, бюрото, или в по-делови порядък светлина, то за целта са най-подходящи енергоспестяващи крушки, съветват специалистите. Освен стандартната формула на пазара се предлагат халогенни лампи с формата на свещ, капсула и тип сфера. 


7. Освен това, вече 40 дни ни делят от Коледата. Празникът е в настроението, което създаваме е и в малките жестове, с които обграждаме хората около нас. Ето как с малки промени в лампите и осветлението можем да направим Коледата възможна. Не ни трябва много. 


Извадете абажурът с форма на шишарка, лампи с форми на снежинки и украсете дома. Удобството е, че не искат допълнително място и не създават претрупаност. 

+7
Автор: Светлана Желева
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари