Как да изберем подходящия протектор за своя Samsung?

Както повечето потребители на мобилни телефони могат да се съгласят, един от титаните в производството на технологии си остава Samsung.
23.11.2022
Etuo.bg
1662
телефони Samsung, протектори за телефони, предпазни аксесоари, стъклен протектор, протектор фолио
Протектори за Samsung
Източник: www.etuo.bg

Както повечето потребители на мобилни телефони могат да се съгласят, един от титаните в производството на технологии си остава Samsung. Те разработват множество нови модели ежегодно, като всеки от тях превъзхожда миналогодишните и се стреми да надгражда дори предложенията на конкурентите си.

Новите смартфони, които се произвеждат под името на световноизвестния бранд, притежават дизайни, характеризиращи се като ултра тънки. Това ги прави неустойчиви на надраскване или нарушаване на целостта. Производителите на предпазни аксесоари оценяват необходимостта от здрави и качествени протектори за най-новите модели на Samsung.

 

Какви видове протектори има?

 

На пазара за предпазни аксесоари могат да бъдат открити два вида, подходящи за екрана на телефоните на Samsung:

1.    Фолио
Този тип е сред първите предложения защитни средства за телефони. Фолиата са подходящи за предпазване от надраскване на екрана на Samsung устройствата, като устойчивостта и дългосрочното ползване се гарантират от качествената изработка на производителите. Покритието не лепне, а ъглите остават фиксирани върху дисплея. Те са лесни за поставяне и поддръжка. Фолио протекторите приличат на прозрачни лепенки, които застават плътно върху вашия Samsung, а благодарение на искрящата прозрачност, не се влошава картината.

Фолио моделите се предлагат на достъпни цени и съотношението между ценовия фактор и качеството, е напълно оправдано. Тези предпазни средства поставят тънък защитен слой върху вашия смартфон и не влияят на сензитивността на тъчскрийна.
стъкла за Samsung

Samsung Galaxy S7 - протектор от закалено стъкло.     Източник: www.etuo.bg

2.    Стъклени
Те са по-нов вид защита в сравнение с фолиата. Изработват се от закалено стъкло, което осигурява значително по-голяма удароустойчивост и здравина. Те са издръжливи и при настъпване на евентуален удар или натиск в твърда повърхност, ще поемат силата на външното влияние и ще опазят екрана на вашия Samsung от надраскване или счупване. В зависимост от дебелината и броя на предпазните слоеве, можете да откриете обикновени, 2D, 3D, 5D UV. Ако притежавате модел на Samsung с извит дисплей, несъмнено 3D версиите са най-подходящи. Всички стъклени предпазители осигуряват на ползвателя добра сензитивност и не влияят на тъчскрийна.

 

Как да изберем качествения модел за нашия Samsung?
 

Изборът на качествен модел протектор не бива да се подценява, защото това предпазно средство осигурява запазването на външния облик и функционалността на устройството. За да сте сигурни, че телефонът ви получава най-качествената протекция, то следва да заложите на оторизиран търговец, от когото да закупите протектор за екран. Важно е да обърнете внимание на характеристиките, както и на материала, от който са изработени. Те имат ключова роля за дългия срок на употреба и за ефективността на предпазване.

Друго важно условие, на което да обърнете внимание, е размерът на протектора за конкретния модел. Той трябва да отговаря точно на характеристиките му, за да осигури добра покривност и да пасне на диагонала на дисплея. Не на последно място, ако не можете самостоятелно да поставите защитното средство, по-добре се доверите на професионалист, който ще го инсталира успешно и прецизно.
 

Какви са най-честите грешки в избора?
 

 

Има няколко основни грешки, които може да допуснете при избор на протектор:
1.    Несъответствие – при предоставяне на подвеждаща информация към търговеца, като объркване на модела, е възможно да вземете протектор, който няма да бъде функционален или да пасне добре върху дисплея.

2.    Да заложите на евтини материали на изработка – избирайки да предпазите своя дисплей, е добре да заложите на продукти с добро качество. Често по-високата цена е оправдана, заради вложените материали на изработка.

3.    Грешна преценка – ако работите в тежки условия, излагащи устройството ви на опасност, то най-добрият избор е да заложите на по-дебел предпазен слой.

За да не допуснете някоя от тези грешки, обмислете добре от какъв протектор имате нужда. Съобразете се с модела на своя Samsung, с неговите характеристики и изберете подходящия вид защита. По този начин ще запазите телефона си възможно най-дълго във времето.

 

Автор: Etuo.bg
Закони Нормативна база Коментари