Как да изберем офис бюро – 6 практически съвета

Основна роля за подходящата работна атмосфера играе офис бюрото.
24.06.2022
ИТТ България ЕООД
759
интериор, офис бюро, офис бюра, компютърни маси
Електрическо бюро.
Източник: www.itt-shop.bg

Всяка уважаваща себе си фирма, която цени репутацията си и иска да създава добро впечатление у клиентите, е изправена пред предизвикателството да осигури подходяща работна атмосфера. Основна роля играе офис бюрото. Какви видове има и коя форма ще е най-подходяща? Имат ли значение размерите и от какви материали се изработват? Какви са особеностите при избора?

Какви видове маси има?

Експертите разграничават отделни видове за писане, които в голяма част от случаите се използват във вид на чин за отличен комфорт, при писане на документи и други. За конференции са моделите, които обикновено са с овална форма, за да поберат максимален брой хора около подобно офис бюро.

За рецепция са видовете, намиращи приложение в помещенията за приемане на гости, посетители, партньори. Предвиден е плот за подписване на документи и допълнителни секции за тяхното съхранение.

Каква да бъде формата на офис бюрото?

Формата се избира съобразно общата дизайнерска концепция. Правоъгълните са най-често срещаните, тъй като са подходящи както за центъра на помещението, така и за поставяне до стената. Овалните или кръгли решения изглеждат красиви и оригинални, намират приложение в малките помещения. Подобни офис бюра не могат да се поставят до стената, а само в центъра.

Ъгловите маси са предпочитани за свободния ъгъл на стаята, което позволява и ефективното използване на свободното пространство. Те обикновено са с малки размери и често се срещат в помещенията с ограничено свободно място.
всичко за офиса

С какви размери да бъде?

При избора размерите играят ключово значение, така че тази мебел да се постави точно на предвиденото за нея място. Стандартните компютърни маси са с дължина около 110 или 140 см, а ширината се движи в диапазона 50-80 см. При възможност се препоръчват офис бюрата с по-голям работен плот, което позволява поставяне на монитора по-далеч от очите. Стандартните размери на дълбочината на плота варират в диапазона 60-90 см.

От гледна точка на височината, тя е в обхвата от 75-80 см, като някои модели предвиждат ръчно или електрическо регулиране. Идеалната височина е тази на нивото на талията на потребителя, а краката трябва да падат свободно надолу, стъпвайки на пода с пълно ходило и огънати на 90 градуса колена.
Източник: www.itt-shop.bg

На какъв материал да се спрете?

Когато става дума за отделни видове офис бюра, те се разграничават и по използвания за производството им материал. Тези от дърво са най-често срещаните и екологично чисти решения, демонстриращи висок стил и елегантност. Моделите от ПДЧ и MDF са относително евтини и устойчиви на влага. Стъклените са отлично решение при необходимост от визуално разширение на помещението. Те са лесни за почистване. Металните се използват при нужда от голяма дълготрайност, като при тях само рамката е от метал.

Как да направите правилен избор?

1.    Има значение дали офис бюрото е за служителите, или за ръководството. Във втория случай имаме по-масивна и монолитна конструкция.
2.    При нужда от покупка на маса за срещи тя трябва да е по-голяма и овална, което позволява сядане на повече хора около нея.
3.    Да се обърне внимание на наличието на отделни секции, шкафове и чекмеджета за съхранение на различни дребни потреби: кламери, химикалки, папки с документи, телбод и други.
4.    Мебелното обзавеждане трябва да е в един стил и цвят, за постигане на перфектна хармоничност.
5.    Обърнете внимание на комфорта. Той прави служителите по-работоспособни и производителни дори и при удължено работно време.
6.    Изберете материали, от които офис бюрото е изработено, за постигане на максимална дълготрайност и издръжливост. В местните онлайн магазини подобни варианти са с по-високи цени, но си заслужават вложените средства.

 

Автор: ИТТ България ЕООД
Закони Нормативна база Коментари