Как да изберем колекция от мебели - видове и предимства, как да направим този избор?

Изборът на мебели е все по-лесен, по-успешен и бърз, когато мебелите са комбинирани в колекции.
17.12.2021
Светлана Влайкова
2542
мебели, колекция от мебели, колекция от мебели за дневна стая, колекция от мебели за спалня, мебели за антре, колекция от мебели за детска стая
Колекция от мебели за дневна Кортес
Източник: Мебели Виденов, www.videnov.bg

Обзавеждането на жилище може да се превърне в кошмар, ако се нагърбим със задачата да избираме всяка една мебел поотделно. За да не допуснем това, може да се насочим към избор на готови колекции от мебели за всяко помещение. Те дават не само готово решение за обзавеждане на цялото жилище, но и спокойствие по време на избора. С тях можем лесно и бързо да изберем цялото обзавеждане на жилището. Какво по-хубаво от това да получим възможно най-бързо мечтаната дневна, желаната спалня, уютната трапезария, веселата детска стая и практичното антре.


Колекция от мебели за дневна Айс     Източник:  www.videnov.bg

Какво включват колекциите от мебели при обзавеждането на всекидневната?

В зависимост от размерите на Вашата всекидневна, можете да комбинирате различни части във всяка една колекция за дневна. Изключително голямото разнообразие от шкафове, витрини, гардероби, етажерки към всяка колекция за дневна ще Ви помогне да ги подредите така, че те да отговарят на Вашето усещане за домашен уют в помещението.

Задължително в дневната е присъствието на ТВ модул, тъй като голяма част от времето семейството прекарва пред телевизора. Ако разполагате с място, можете да добавите и гардероб или различни по размер скринове. Диванът е също важна част от обзавеждането на дневната.


Колекция от мебели за дневна Елидор     Източник:  www.videnov.bg

В колекциите за дневна има различни видове дивани, които могат да задоволят всякакви вкусове и изисквания. Да не забравим и холната масичка, която също е нужна. Най-хубавото е, че всички тези части от съответната колекция за дневна могат да бъдат открити в един и същи цвят, структура и дизайн.


Колекция от мебели за спалня Елидор     Източник:  www.videnov.bg

Какво включват колекциите от мебели при обзавеждането на спалня?

Спалнята е мястото, където си почиваме. В нея най-важната мебел е спалното легло, разбира се съчетано с подходящия матрак. Към него трябва да добавим гардероб. Той може да бъде двукрилен, трикрилен, с огледало, без огледало и с врати по Ваш избор. Всяка една колекция за спалня изненадва с богати възможности, отличен дизайн и текстура на мебелите. В спалнята място могат да намерят и нощно шкафче, тоалетка и скринове за дрехи и аксесоари. Всяка колекция за спалня притежава всичко необходимо, за да се чувстваме спокойни и релаксирани в това помещение от жилището.


Колекция от мебели за трапезария Кортес     Източник:  www.videnov.bg

Какво включват колекциите от мебели при обзавеждането на трапезария?

В трапезарията като място, което се използва основно за хранене, най-важната мебел е масата за хранене. Към нея трябва да добавим различни столове за хранене, етажерки и шкафове, в които да се поставят различни посуди. При достатъчно място може да се добави и скрин с чекмеджета. Шкафовете, етажерките и чекмеджетата са винаги необходими и от полза на всяка домакиня. Колекциите за трапезария могат да се изберат и в унисон с колекциите за дневната стая. Ако двете помещения са свързани, то те ще бъдат чудесен избор в интериора на жилището.


Колекция от мебели за дневна и трапезария Бианка     Източник:  www.videnov.bg

Какво включват колекциите от мебели при обзавеждането на детска стая?

Детската стая е личното пространство на децата, затова то трябва да е обзаведено с удобни, безопасни и практични мебели. В зависимост от това дали тя ще е за едно или две и повече деца трябва да преценим добре изборът на леглото. Ако нямаме достатъчно място, винаги можем да изберем двуетажно легло. Подходящите матраци към леглата са задължителни, за да могат децата да са на удобно и здравословно място за спане.

Детските игри изискват пространство, затова е добре мебелите да не затрудняват движението в стаята. Готовите колекции за детски стаи са изключително удобни, защото те на практика включват всичко необходимо и нужно на децата – легло, бюро, етажерки за играчки, гардероб, шкафове, скринове и други. При необходимост и възможност към леглото могат да се добавят и стълби с чекмеджета.


Колекция от мебели за детска стая Айсън     Източник:  www.videnov.bg

Какво включват колекциите от мебели при обзавеждането на антре?

Антрето е първото помещение, което ни посреща в жилището. Какво искаме да направим веднага, когато влезем в него – да съблечем горните си дрехи и да събуем обувките си. Ако носим багаж търсим място и за него. На помощ за това идват специално комбинираните за това закачалки и шкафове за обувки като важна част от колекциите за антре. Те могат да бъдат комбинирани с шкафове, на които е предвидено място за сядане и малък гардероб за връхни дрехи. В антрето е желателно да предвидим и място за огледало, което е задължителен елемент от интериора в него.


Комплект за антре Калисто   Източник:  www.videnov.bg

Изборът на мебели става бърз и лесен с колекциите за дневна стая, трапезария, спалня, детска стая и антре. Те са именно готовите решения, от които имаме нужда в забързаното ежедневие.

 

Автор: Светлана Влайкова

Още по темата

Още от автора
Закони Нормативна база Коментари