Какво представлява боксспринг спалнята?

Така наречените боксспринг легла или в буквален превод - “кутия с пружинено легло” е една от най-новите тенденции сред спалните мебели.
26.08.2021
Expedo Мебели
5248
спалня, боксспринг легло, интериор спалня, боксспринг спалня
Източник: Expedo Мебели, Снимка: www.unspash.com

Сънят е един от жизненоважните елементи от нашия режим. Благодарение на него сме отпочинали и заредени за следващия ден. С оглед на това, производителите се стремят все повече да задоволят максилно добре тази физиологична потребност. Целта е винаги една - достигането на максимално удобство, което да гарантира качествен и здравословен сън. Много често срещан мит е, че само матракът е важен. Макар, че неговата функция е водеща, то и опората му е също толкова важна. Точно поради този факт, производителите обединиха тези два детайла, за да създадат нещо различно и в пъти по-практично. Така наречените боксспринг легла или в буквален превод - “кутия с пружинено легло” е една от най-новите тенденции сред спалните мебели. Набират все повече популярност благодарение на съвкупните функции, които предлагат, но също така и заради прибрания и практичен си вид.

Боксспринг леглата са предпочитани, заради най-отличителното си качество - несравнимо удобство. За да разберете защо, спалня боксспринг е толкова специална, ще опишем детайлно нейните характеристики.

На пръв поглед, дори да Ви се стори като стандартна спалня, то това ще Ви подведе. Тя се състои от крачета, самият боксспринг механизъм, а върху него има матрак и за още повече комфорт - топ матрак. Топ матракът, освен, че добавя допълнително удобство, той предпазва и основния матрак. Друг включващ компонент, намиращ се в крайната страна е облегалката/дъска, специално за главата.

В многослойната конструкция се крие достигането до това върхово удобство за тялото. Този конструкция се намира в дървена или метална кутия, която е оборудвана чрез наслояване на множество пружини. Те придават напълно стабилна и фиксирана основа, която е изключително важна за матрака. Друго, с което се отличава боксспринг леглото от останалите, е самата височина. Тя не е създадена, заради наслояването на всеки детайл, а за да бъде достигната оптимална височина, която е обвързана с позиционирането на матрака. Може би тук е удачно, да направим кратка препратка към приказката за “Принцесата и граховото зърно”.  Където отново е било налице подредбата на няколко матрака и пухени постели. Тук със сигурност нямаме грахово зърно, което да причини неудобство и не е нужно, за да оценим и търсим винаги най-удобната спалня.

Видове боксспринг спални

Източник: Expedo Мебели,     Снимка : www.pixabay.com

В зависимост от предлаганите модели, има няколко които предлагат допълнителни функции. Една от тях е място за съхранение, под самата конструкция, като за целта е направен повдигащ механизъм. Другите предлагани варианти са - вградени шкафове и чекмеджета за багаж. Някои от моделите имат електрически механизъм, който позволява движение на облегалката за глава или т.нар. дъска, както и за специално обособена платформа, намираща се под краката.
Още една допълнителна функция, която предлагат някои модели е възможността за поставяне на различни матраци. Това е особено добра новина за онези двойки, които имат различни предпочитания относно твърдостта и вида на самия матрак.

С какво се отличава боксспринг спалнята от стандартната?

Преди всичко, тук ключовата дума е удобство. Боксспринг спалнята е създадена основно, заради най-важния елемент, съпътстващ съня - комфорта. За още по-голямо удобство, можете да изберете боксспринг спалня с мемори пяна, анатомичен или ортопедичен матрак. В зависимост от потребностите и нуждите Ви. Имайки предвид уникалната технология, няма база за сравнение с досегашните подматрачни рамки.

Освен това, благодарение на изчистените дизайни, неутралните цветове и компактния вид, боксспринг спалните биха паснали на почти всеки стил. В случай, че Вашият дизайн е малко по-различен, като вариант се явяват тапицираните модели. Неслучайно е, че в по-развитите страни, като САЩ, Великобритания, Канада в частност Германия, боксспринг спалните са предпочитани от доста време.

Съвсем накратко, основните параграфи, по които боксспринг спалнята се отличава от другите спални са: осигуряването на максимален комфорт, адаптивност, максимална стабилност, оптимална височина, неподвижност на матрака и най-вече гаранция за пълноценен сън.

 

Автор: Expedo Мебели
Закони Нормативна база Коментари