Какви цветове да изберем за стените – тенденции и идеи

Превърнете се в дизайнери на своя дом и създайте уютно пространство с цветовите решения на Лакпром АД
05.08.2019
Лакпром АД
1352
цветове, Дисповит, Лакпром, цветови решения
Източник: Лакпром АД

В случай, че желаете да освежите своя дом и да го преобразите изцяло, не е необходимо да сменяте мебелите и да отделите голям бюджет. Новите цветове на стените ще направят чудеса. Освен това няма да отнеме много време и ресурс и можете да го направите сами.

Изберете между 40 готови цветови решения на Дисповит на Лакпром. Палитрата предлага актуални нюанси, които  могат да се използват както за вътрешна, така и за външна употреба. Дисповит се нанася изключително лесно, а цветовете са устойчиви във времето.

Какви цветове да изберем за всяко помещение?
Предлаганите от Лакпром цветове са специално подбрани и стимулират децата към творчество, като можете да сте спокойни, тъй като са направени от екологично чисти и безвредни материали.  Цветoвете имат способността да вдъхновяват, успокояват, дори да лекуват. Това се отнася особено за децата, които са изключително чувствителни към въздействието им. Така че изборът на точния цвят за стаята на малко дете не трябва да се подценява. Така например червеното е страхотно като акцент, но не е подходящо за боядисване изцяло на стените на детската стая,  тъй като предизвиква безпокойство. Топлите нюанси на оранжевото насърчават доверието и добрата комуникация на малките. Докато по-меките жълти цветове им помагат за концентрацията и паметта. Зеленият цвят е естествен и има успокояващо въздействие. Според проучвания той стимулира развитието на децата.

В случай, че обичате да експериментирате, можете да влезете в ролята на интериорен дизайнер, Лакпром предлага система за тониране "Направи си сам цвят" -  богата гама от 11 цвята Акрилатна тонираща боя „Супер цвят”, с която ще постигнете желаните цветове. Необходимо е само да я комбинирате с бял Дисповит в определено съотношение, в зависимост от резултатите, които търсите.


Източник: Лакпром АД

За дневната стая и хола, където всяко семейство прекарва заедно по-голяма част от времето вкъщи, можете да съобразите цветовете на стените с цялостния стил на обстановката. Топлите цветове банан, праскова, медена роса, шампанско, пепел от рози са винаги актуални, тъй като са в синхрон с естествените цветове на мебелите и имат успокояващ ефект. Помещенията в тези цветове изглеждат по-просторни. Сивото също е неутрален цвят, който може да се използва и само като акцент на една стена. Той особено подходящ, ако домът ви е обзаведен в т.нар. скандинавски стил.

Тази година дизайнерите залагат и на плътно зеленото в интериорните решения. Въпреки това бъдете внимателни при своя избор. Прекалено наситените нюанси не са предназначени за по-тъмните стаи, които визуално ще изглеждат по-малки. Сред актуалните тенденции са цвят мляко с какао, както и всички пастелни нюанси и бледо синьото. За спалнята сега се залага на по-смелите решения като наситено свежо зелено, цвят  слонова кост или пурпурно червен, пастелно зелен, пастелен оранж,  които могат да се вмъкнат само като акцент. Почитателите на по-традиционните варианти могат да заложат на бледо розовото, лимоново жълтото или нюансите на прасковата, които ще допринесат за по-ефективна почивка след натоварения ден.
Ако търсите по-интересни решения, Лакпром предлага кварцова боя (акрилатна или силиконова), която е с ефект на мазилка и е предназначена както за вътрешна, така и за външна употреба.
Отдайте се на въображението си и бъдете дизайнери на своя дом. С акрилатните тониращи бои „Супер цвят” на Лакпром е лесно да постигнете мечтаните цветове.

 

Автор: Лакпром АД
Закони Нормативна база Коментари