Интериорът през 2019 - модерен и практичен

Водещ акцент на международните изложения Техномебел и Светът на мебелите от 26 до 30 март са естествените материи.
20.03.2019
Интер Експо Център
1241
Светът на мебелите, Техномебел, мебелни изложения
Международните изложения Техномебел и Светът на мебелите ще се проведат от 26 до 30 март 2019г. в Интер Експо Център
Източник: www.iec.bg

Интериорът тази година е модерен и практичен. На международните изложения  Техномебел и Светът на мебелите от 26 до 30 март в Интер Експо Център ще участват над 190 компании от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Пакистан, Румъния, Турция и Украйна. Над 450 световни бранда ще предложат последните иновации в сектора на мебелното производство, обзавеждане и дизайн.

Акцент върху естествените материи

Тенденцията през 2019 г. е да се използват естествени материали като кожи и дамаски от естествени влакна. За по-функционално използване на пространството са модулните мебели, които комбинират стандартизация и персонализиране. Клиентът е по-взискателен. Мека мебел с easy to clean технологии, непромокаеми или с висока устойчивост на драскане е визията на интериора в съвременния динамичен живот.

Тенденцията в мебелите може да се раздели на две течения – ниско бюджетни мебели и мебели удовлетворяващи и най-изтънчения и най-взискателния клиент. Това означа повече комфорт, повече функционалност и повече умни мебели.

Домът е офис и офисът е дом
На Светът на мебелите всеки посетител може да открие мебел, подхождаща за неговия стил за дома, офиса, градината, хотела или ресторанта. Многообразието от предлаганите мебели е голямо и предложенията варират от класически до скандинавски стил, подходящи за еклектичен, винтидж или индустриален интериор. Във всеки модел е вложена емоция, амбиция и изключителен дизайн. Какво ли може да има в едно дизайнерско бюро? Скрито отделение за кабели, led осветление, умни контакти, контакт в контакта. Домът е компактен и удобен.


Източник: www.iec.bg

От кухнята към спалнята
Свежест и чар може да откриете и в кухнята - уникална мивка на три нива: в коритото, стъпалото и отгоре превръща ежедневната подготовка и сервиране на храната в удобно и приятно занимание. Мивките са от все по-високококачествени материали, предлагат уникален дизайн на отцедника и голям обем на коритото. Всичко е в името на по-голямо удобство. Дизайнерите ще открият лесно и стилно решение на проблема с недостатъчните контакти при проектирането на кухните, както и как могат да бъдат изключени всички уреди в дома само с един клик.
Тази година изложителите на Светът на мебелите предлагат голямо разнообразие от матраци. Освен ортопедична поддръжка, която да осигурява стабилност на тялото, матраците трябва да са с изключително нежна повърхност и усещане за безтегловност. Специално внимание е отделено и на офис обзавеждането – предлагат се както мениджърски серии, така и оперативни офис серии, а разнообразието от работни столове е впечатляващо. Секция „Лабиринт“ е с LED осветление, което осветява фоново, с пуш системи на вратите.

Изключителна ефективност и перфектен дизайн
На Техномебел се представят най-новите декори на плочи, плотове, плоскости, фолиа и кантове, мебелни фронтове, функционални и ергономични механизми, дизайнерски обков, кухненски уреди за вграждане, мивки и смесители.
Сред акцентите тази година е представянето на аспиратор Galileo - един „истински гений в италианските технологии“. Galileo е невидим, но изключително функционален. Отличава се с водонепромокаем и компактен мотор, което гарантира пълна безопасност. Индивидуалната обработка на различни материали става все по-важна. 5-осната   технология в съвременното производство гарантира безгранична креативност, като в същото време намалява разходите за първоначална инвестиция и последващи разходи за специални машини,  агрегати  и инструменти. Разнообразие от дървообработващи машини ще видят още посетителите.

Към дизайнерите е насочен и дискусионният форум „Разговори за дизайн“, организиран от българската група за дизайн Черга, а посетителите на изложенията могат да видят най-новите идеи на дизайнерите от Черга, разположени на специално обособена зона.

В изложбените зали посетителите ще могат да разгледат и номинираните продукти в конкурс „Българска мебел на годината“, както и да видят кои са призьорите за 2019 г., споделят организаторите Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост.
За бъдещите кадри на мебелния бранш е обособена зона „Панорама на българското образование“, инициативата „Надпревара за знания“ е насочена към студентите  и учениците от професионалните гимназии.
Достъпът до изложенията е с входни билети, покани или предварителна онлайн регистрация, а през последния ден входът е свободен.
Пълната информация и програма на изложенията ще откриете на: https://technomebel.bg/index.php/bg/

 

Закони Нормативна база Коментари