Интериорен дизайн - тенденции, стилове

Повече от 100 марки от цял свят представиха най-новите идеи и технологии за едно от символичните места на домашната среда - кухнята.

Новата чувствителност на текстилния дизайн

24.04.2024
Д-р арх. Анета Трифонова
374

Тенденции 2024- 2025 за интериорния текстил.

Тенденции в обзавеждането на дома

„Животът у дома е в постоянна еволюция“

Барби манията и интериора

08.08.2023
Теменужка Захариева
854

От модата и киното до архитектурата, интериорния и графичния дизайн, розовото превзе света. Наречена „Barbiecore“, естетическата тенденция представлява масовото използване на розовия цвят в широка гама от индустрии, продукти и марки.

EUROLUCE - Светлина за по-добър живот

12.06.2023
Теменужка Захариева
892

Един от основните акценти на тазгодишното издание на най-голямото световно изложение за дизайн Salone del Mobile бе завръщането на Euroluce - биеналето, посветено на осветлението - след четиригодишна пауза.

Вдъхновение от Милано

05.05.2023
Теменужка Захариева
1666

Устойчивостта и кръговата икономика отново бяха основните теми за Salone del Mobile Milano, годишната изложба на мебели, както и за Fuorisalone, множеството галерии, инсталации и събития в целия град

Тенденциите на Хаймтекстил ‘23

24.04.2023
д-р арх. Анета Трифонова
1552

Устойчив текстил в жизнерадостни цветове и богата текстура.

Viva Magenta представлява преобладаващо желание за оптимизъм, устойчивост, нестандартно мислене и технологични иновации, за да се създаде един по-добър свят.

Мечтата на всеки един геймър е да има собствена зала за игри, или поне отделено пространство като стая, в което да развихри своите умения на игрите на спокойствие.

Авангардността и нейните нюанси

10.11.2022
Вяра Петкова
1796

Най-лесният и достъпен начин да пригодим жилището си към определен стил е чрез аксесоарите и някои по-ексцентрични мебели, които да служат като отправни точки на усещането, което искаме да постигнем.

Важно е да обърнем внимание на всеки аспект от живота си, включително и на материалите, с които обзавеждаме жилището си.

Къщата в провинцията се превърна в пристан за почивка не само през уикендите. И днес тенденцията е да си имаме едно такова място, сгушено в полите на Балкана или край морето, като част от селския бит или малката градска приказка, място за хармония и рестарт на сетивата.

EUROCUCINA 2022 - еволюцията на кухнята

16.08.2022
Теменужка Захариева
1957

Първото пълноценно издание на панаира, което се случи през юни, включваше и двете събития, които обикновено се редуват през година: Eurocucina и Международното изложение за баните.

Обзавеждането на бюджетен апартамент с нови, модерни мебели е мисия възможна.

Ретро мебели в интериора

11.01.2022
Мила Стоянова
2020

Ретро стилът в интериора поставя своя фокус върху миналото, с препратка към традициите и модните тенденции от миналия век: цветни графики, хромирани шеврони, синтетични постелки, лъскава лачена кожа, постери на филмови герои от онези години, оригинални мебели и отхвърляне на всичко скучно и светско.

Закони Нормативна база Коментари