Интериорен дизайн - тенденции, стилове

Вдъхновение от Милано

05.05.2023
Теменужка Захариева
905

Устойчивостта и кръговата икономика отново бяха основните теми за Salone del Mobile Milano, годишната изложба на мебели, както и за Fuorisalone, множеството галерии, инсталации и събития в целия град

Тенденциите на Хаймтекстил ‘23

24.04.2023
д-р арх. Анета Трифонова
1086

Устойчив текстил в жизнерадостни цветове и богата текстура.

Viva Magenta представлява преобладаващо желание за оптимизъм, устойчивост, нестандартно мислене и технологични иновации, за да се създаде един по-добър свят.

Мечтата на всеки един геймър е да има собствена зала за игри, или поне отделено пространство като стая, в което да развихри своите умения на игрите на спокойствие.

Авангардността и нейните нюанси

10.11.2022
Вяра Петкова
1228

Най-лесният и достъпен начин да пригодим жилището си към определен стил е чрез аксесоарите и някои по-ексцентрични мебели, които да служат като отправни точки на усещането, което искаме да постигнем.

Важно е да обърнем внимание на всеки аспект от живота си, включително и на материалите, с които обзавеждаме жилището си.

Къщата в провинцията се превърна в пристан за почивка не само през уикендите. И днес тенденцията е да си имаме едно такова място, сгушено в полите на Балкана или край морето, като част от селския бит или малката градска приказка, място за хармония и рестарт на сетивата.

EUROCUCINA 2022 - еволюцията на кухнята

16.08.2022
Теменужка Захариева
1551

Първото пълноценно издание на панаира, което се случи през юни, включваше и двете събития, които обикновено се редуват през година: Eurocucina и Международното изложение за баните.

Обзавеждането на бюджетен апартамент с нови, модерни мебели е мисия възможна.

Ретро мебели в интериора

11.01.2022
Мила Стоянова
1737

Ретро стилът в интериора поставя своя фокус върху миналото, с препратка към традициите и модните тенденции от миналия век: цветни графики, хромирани шеврони, синтетични постелки, лъскава лачена кожа, постери на филмови герои от онези години, оригинални мебели и отхвърляне на всичко скучно и светско.

Тенденциите от SUPERSALONE

19.10.2021
Теменужка Захариева
1954

Благополучие, устойчивост, безопасност и рестартиране са най-употрябваните думи и преди, по време и след самата седмица на дизайна в Милано 2021 г.

Тенденциите в интериора 2021

14.06.2021
Теменужка Захариева
3192

Отвореното жилищно пространство е на път да си отиде.

2021 - Цялостна промяна на концепцията за дома

19.02.2021
Теменужка Захариева
4559

Вече е ясно, че все повече ще се работи от вкъщи и независимо от това дали ще бъдем ограничени формално, ще е добре да организираме в дома си и удобно място за разтоварване, може би и за спортуване, също така и за повече готвене.

Цветът на 2021 година – не един, а два!

06.01.2021
Екатерина Бонева
5569

Обявиха цветовете на 2021 година.

Този месец в Милано трябваше да се проведе 59-тото изданиe на най-важното световно изложение за дизайн – Salone del Mobile. Вместо да събере производители, дизайнери и любители на дизайна от целия свят, както всяка година през април, днес Милано и всички ние сме съсредоточени в усилията си да се преборим с пандемия, непозната от столетия.

Да сме в хармония с околната среда, да осъзнаваме своето въздействие върху природата, да предпочитаме местни продукти и материали, да живеем по-умно и да управляваме дома си по-ефективно - това са обобщени накратко направленията на дизайна, на които станахме свидетели по време на изложенията Heimtextil във Франкфурт, Мебелният панаир в Кьолн и Maison & Objet в Париж през януари.

Закони Нормативна база Коментари