Интелигентни отоплителни решения от Raychem

Тайко/Райхем създава и патентова високи технологии в материалознанието, създава полимери с нови качества и показатели.
08.07.2010
http://kimtech.bg/
222
подово отопление, отопление на олуци, Raychem, кабели

Тайко/Райхем създава и патентова високи технологии в материалознанието, създава полимери с нови качества и показатели. На базата на научните си постижения Тайко/Райхем е световен лидер в производството и продажбите на кабелна арматура (муфи и глави за силови, контролни и телефонни кабели), импулсни разрядници, изделия за електрохимична защита на тръбопроводи, саморегулиращи нагревателни кабели и много други изделия за промишлеността, енергетиката, телекомуникациите, строителството.

Tyco Thermal Controls - Raychem е абсолютен световен лидер в продажбите на системи за електрообогрев със световен пазарен дял около 80%. 


          

Кабелите имат живот не по-малко от 20 години и се доставят със заводска гаранция от 10 години.

В България от началото на 1998 г. до сега са доставени от групата фирми “КИМТЕХ” и въведени в експлоатация над 200 000 метра нагревателни кабели на Тайко/Райхем.
 
Основната разлика между нагревателните кабели на Райхем и други системи за електрообогрев се състои в саморегулиращата способност на нашите кабели, базираща се на специална патентована конструкция и качества на нагревателния елемент. Той е изпълнен от полупроводим омрежен полимер, чието съпротивление се променя в зависимост от температурата на нагрявания обект. Конструкцията на кабела представлява безкраен брой паралелни променливи съпротивления. Греещият елемент е полимерът, а не метално жило.

   

Кабелът реагира на промени в температурата във всяка точка и съпротивлението на проводимия полимер се променя. С повишаване на температурата в някой участък съпротивлението се повишава, токът намалява и греенето отслабва, обратно при изстиване съпротивлението намаля, токът нараства и греенето се засилва – кабелът грее там, където е нужно, и толкова, колкото е необходимо.

Това е постоянен риверсивен процес, който трае повече от 20 години, което осигурява висока надеждност и изключителна икономия на електроенергия.

Саморегулиращите кабели на Тайко/Райхем се произвеждат в широка гама с температурен диапазон от +5 до +150 оС.  За защита на олуци и водосточни тръби от обледяване се използват кабели с мощност от 10 до 35 W/m.


   

Саморегулиращите нагревателни кабели се използват в промишлеността и строителството и служат за:


 • поддържане на технологични температури на продуктопроводи и резервоари и подгряване на такива;
 • защита от замръзване на тръбопроводи и резервоари;
 • защита от образуване на конденз;
 • защита от отлагане на тежки фракции при газопроводи;
 • защита от замръзване или обледяване на водосточни тръби, улуци, покриви, стълби, естакади, открити асфалтирани и бетонни площадки, входове към подземни паркинги;
 • подово отопление.

   
Специалната конструкция на кабела позволява:


 • лесен и бърз монтаж;
 • свързва се директно към 220 V без необходимост от студена връзка;
 • кабелът може да се припокрива сам със себе си без опасност от прегаряне;
 • може да се реже на дължини по желание, като мощността във W/m се запазва и не зависи от дължината на участъка;
 • нулеви експлоатационни разходи за период от минимум 20 години и икономия на енергия до 70% от инсталираната мощност;
 • полага се само една дължина, което спестява допълнителни разходи за кабел и енергия в размер на 50% от тези при кабел с постоянна мощност.  
Автор: http://kimtech.bg/
Закони Нормативна база Коментари