Инсталации

Едва ли в днешно време може да се направи нова жилища сграда без комфортна вентилация. Според новите норми и изисквания, новите жилищни сгради са много добре изолирани, за да пестят енергия, а това е свързано с голяма плътност, поради което се ограничава неконтролираната инфилтрация в сградата, т.е. непринудения обмен на въздуха. Разбира се, при възможност за интергация, хубаво е и във вече построени сгради, да се направи реновация и да се интегрира комфортна вентилация.

Новости при заключващите системи

08.11.2018
Румяна Бонева
65

Днес съществува огромно разнообразие от заключващи системи, предоставящи нужната степен на сигурност и безопасност за дома.

Повишаването на изискванията към уредите за отопление стимулира развитието на индустрията за производство на котли в посока увеличаване на тяхната ефективност.

Ето някои действителни аргументи и обяснения, опровергаващи най-често срещаните митове за термопомпите.

Макар и производителите да се стремят към все по-високо качество на продуктите си, факт е че няма уред, при който да не съществува риск от поява на дисфункция.

Система “умен дом” осигурява централизирано управление на всички инсталации в сградата, повишава комфорта на обитаване, безопасността и намалява потреблението на енергия.

Пречиствателите на въздух – сигурен помощник в битката срещу домашния прах.

Старите тръби не само се увреждат много по-често, но и представляват прекрасна среда за развитие на гъбички, плесени и други микроорганизми.

Електрическо окабеляване в банята

01.05.2018
Румяна Бонева
11

Неправилно планираното окабеляване може напълно да компрометира дори и най-прецизно проектирания дизайн. Ето защо за изграждането на електрическа инсталация трябва да се доверявате на професионалисти.

Соларни системи за топла вода

01.05.2018
Румяна Бонева
20

Неизчерпаемата слънчева енергия, използвана за захранване на соларни системи е напълно безплатна, което осигурява енергийна независимост.

Как да пречистим въздуха у дома Най-доброто решение е интелигентна вентилационна система.

Отопление с циркулационна помпа ALPHA3

28.02.2018
Грундфос България
14

С тяхна помощ се постига безпроблемна циркулация на топлоносителя в цялата отоплителна система като се осигурява по-добро топлоотдаване и оползотворяване на топлинната енергия.

Качество на жилище, строено с екологични материали

14.11.2017
арх. Мирослава Цанева-Димитрова
16

Kакво прави една къща пасивна? Защо да използваме екологични материали? Какво е „зелена сграда“, „зелен дом“, „устойчива къща“?

Инвестицията в превантивни мерки за пожаробезопасност, колкото и скъпа да е тя е за предпочитане, в сравнение с евентуалнтите щети.

Ефективни вентилационни системи

15.10.2017
Румяна Бонева
13

Осигуряването на оптимален въздушен баланс в помещенията и поддържането на комфортни параметри на микроклимата налага изграждане на вентилационни системи с принудителна циркулация на въздуха.

Готови ли сте за отоплителния сезон?

15.10.2017
Грундфос България ЕООД
6

Grundfos е на ваше разположение

Закони Нормативна база Коментари