Иновациите, които правят живота ни по-лесен в кухнята

Съвременната домакиня определено се осланя на помощта на новите технологии, особено що се касае до кухнята й.
15.12.2006
Вeсела Маркова
254
кухня, технологии за кухнята, раборни зони в кухнята, кухненски механизми


Съвременната домакиня определено се осланя на помощта на новите технологии, особено що се касае до кухнята й. Всяко едно от многобройните предимства и нововъведения в модерната кухня съвсем не се счита за лукс и се възприема като необходимо удобство. А очакванията от кухнята са съвсем прости - да изглежда добре и да разполага с висококачествени уреди и да се поддържа лесно. Като се има предвид, че средният период на използваемост на една кухня е 20 години, а часовете, прекарани в нея, са около 160 месечно, изискванията към кухнята нарастват и от нея се очаква максимално да се доближава до съвременните технологии. Друга статистика сочи, че на ден в кухнята се извършват средно 360 различни дейности. Ако прибавим към това превърналата се в “хронична” липса на достатъчно време, изводите са, че колкото по-добре е оразмерена и организирана кухнята ни, толкова по-неангажиращо и приятно е времето, което прекарваме в нея. 


 


 


 


Всяко добро планиране на кухня започва с планирането на отделните кухненски работни зони – запасяване, съхранение, миене, подготовка и готвене, съобразно личните нужди на домакинството. Голяма част от кухненските операции включват достигане, захващане и преместване на различни неща. За да може това да става бързо и удобно, тези неща трябва да са правилно разположени в различните кухненски зони. Какво е необходимото за вас полезно пространство в кухнята, с други думи, необходимото като обем място за прибиране и съхраняване на различните вещи може да се определи на базата на покупателните и готварски навици, големината на домакинството и стила на живот. И нека да признаем и най-красивата и скъпа кухня би изглеждала ужасно, ако е неподредена и прекалено много неща стоят “на показ”, а това далеч не е изключено да се случи, особено ако кухнята ни не е добре обмислена и оразмерена.Разработките на съвременните дизайнери в областта на кухните се развиват в насока оптимално използване на наличното пространство с непрекъснато усъвършенстване на функцията на отделните елементи на кухненското обзавеждане и оборудване. Усвояването и на най-неудобните ъгълчета осигурява на домакинята допълнителен комфорт и възможност да създаде мечтаната подредена кухня.

  

Механизмите, вграждани в кухненската мебел, достигат “неземни” висоти. Незабележими и недоловими, те са там, за да направят живота ни по-лесен, да ни накарат напълно да забравим за неудобствата, които са ни дразнели в недалечното минало.Почуствайте се повече от удобно в кухнята си. Подредете вещите си, така че да ги използвате с лекота. Подарете си необходим лукс. Наслаждавайте се всеки ден на удоволствието от безшумното и изискващо минимални усилия движение на шкафове и чекмеджета. Създайте кухнята, която да ви отличава, с която да сте горди, и в която да се чуствате щастливи.

+8
Автор: Вeсела Маркова
Закони Нормативна база Коментари