Иновациите, които правят живота ни по-лесен в кухнята

Съвременната домакиня определено се осланя на помощта на новите технологии, особено що се касае до кухнята й.
15.12.2006
Вeсела Маркова
85
кухня, технологии за кухнята, раборни зони в кухнята
Източник: www.blum.com/bg

Съвременната домакиня определено се осланя на помощта на новите технологии, особено що се касае до кухнята й. Всяко едно от многобройните предимства и нововъведения в модерната кухня съвсем не се счита за лукс и се възприема като необходимо удобство. А очакванията от кухнята са съвсем прости - да изглежда добре и да разполага с висококачествени уреди и да се поддържа лесно. Като се има предвид, че средният период на използваемост на една кухня е 20 години, а часовете, прекарани в нея, са около 160 месечно, изискванията към кухнята нарастват и от нея се очаква максимално да се доближава до съвременните технологии. Друга статистика сочи, че на ден в кухнята се извършват средно 360 различни дейности. Ако прибавим към това превърналата се в “хронична” липса на достатъчно време, изводите са, че колкото по-добре е оразмерена и организирана кухнята ни, толкова по-неангажиращо и приятно е времето, което прекарваме в нея. 

Всяко добро планиране на кухня започва с планирането на отделните кухненски работни зони – запасяване, съхранение, миене, подготовка и готвене, съобразно личните нужди на домакинството. Голяма част от кухненските операции включват достигане, захващане и преместване на различни неща. За да може това да става бързо и удобно, тези неща трябва да са правилно разположени в различните кухненски зони. Какво е необходимото за вас полезно пространство в кухнята, с други думи, необходимото като обем място за прибиране и съхраняване на различните вещи може да се определи на базата на покупателните и готварски навици, големината на домакинството и стила на живот. И нека да признаем и най-красивата и скъпа кухня би изглеждала ужасно, ако е неподредена и прекалено много неща стоят “на показ”, а това далеч не е изключено да се случи, особено ако кухнята ни не е добре обмислена и оразмерена.

Разработките на съвременните дизайнери в областта на кухните се развиват в насока оптимално използване на наличното пространство с непрекъснато усъвършенстване на функцията на отделните елементи на кухненското обзавеждане и оборудване. Усвояването и на най-неудобните ъгълчета осигурява на домакинята допълнителен комфорт и възможност да създаде мечтаната подредена кухня.

Механизмите, вграждани в кухненската мебел, достигат “неземни” висоти. Незабележими и недоловими, те са там, за да направят живота ни по-лесен, да ни накарат напълно да забравим за неудобствата, които са ни дразнели в недалечното минало.

Почуствайте се повече от удобно в кухнята си. Подредете вещите си, така че да ги използвате с лекота. Подарете си необходим лукс. Наслаждавайте се всеки ден на удоволствието от безшумното и изискващо минимални усилия движение на шкафове и чекмеджета. Създайте кухнята, която да ви отличава, с която да сте горди, и в която да се чуствате щастливи.

Автор: Вeсела Маркова
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
YES - Екологична матова емулсионна боя с висока покривност и белота.

Подходяща за училища, спортни зали, хотели, гаражи и други, където често се налага пребоядисване. Качествена, но не скъпа боя. Притежава висока адхезия и трайност, лесна за нанасяне.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари