Иновативни кондензни котли на газ от КлиВенТо

Съвремените кондензни котли в комбинация с интелигентните управления, изразходват значително по-малко енергия, отколкото конвенционалните.
24.10.2016
КлиВенТо
171
КлиВенТо, отопление, котли, кондензни котли, ferroli Италия
Иновативни кондензни котли на газ от КлиВенТо
Източник: www.klivento.net

Дали си заслужава да инвестираме в кондензните технологии? „Категорично да!” е отговорът на Европейската общност и дори нещо повече – от края на 2015 г., съгласно новите директиви на ЕС се спира производството на конвенционални котли на газ, които не покриват минималните изисквания за сезонна енергийна ефективност. Така кондензните котли, които традиционно предлагат много по-висока ефективност, стават основно решение за отопление на газ в рамките на ЕС.
Съвремените кондензни котли в комбинация с интелигентните управления, изразходват значително по-малко енергия, отколкото конвенционалните.
При работа на котлите в отработените газове се образува водна пара,  която кондензира при температура под 55°С. Освобождаващата се при кондензацията топлина може да бъде уловена при използването на специални топлообменници, създадени за оползотворяване на тази латентна топлина. Усещате разликата по сметката си за газ и така по-високата инвестиция се изплаща.
Серията кондензационни котли на FERROLI са резултат от дългогодишна изследователска и развойна дейност. Кондензационните газови котли работят с предварително смесване, което означава, че при всички експлоатационни условия за нуждите на горивния процес се подава точното количество въздух. Тази система осигурява висок и постоянен коефициент на полезно действие при всички изходни мощности на котела, като в допълнение на това създава пламък с много ниски замърсяващи емисии.
Микропроцесорната управляваща система на котела осигурява бърза реакция на подадените към него команди и прецизен контрол на данните и желаната температура. Потребителският интерфейс е удобен за работа и извежда константна информация за работния статус на уреда върху голям дисплей.
На тазгодишното изложение MCE - Mostra Convegno Expocomfort, проведено в Милано, в сектора Ефективност и Иновации бе представен газов кондензен котел BLUEHELIX Pro A + System, производство на Ferroli Италия. Иновативната система, състояща се от котел с "двойно кондензиране", топлообменник от титаниева стомана с особена геометрия, патентован от Ferroli и безжичен температурен сензор за контрол, позволява да се постигне сезонна ефективност в горната част по скалите на ERP (94%), и позволява кондензация на димните газове и по време на подготовка на битова гореща вода. Този факт, заедно с ефективността на специално замислен комплект за контрол на температурата, гарантира по класификационната система ERP етикетиране премиум клас A+ (A + System).
КлиВенТо е дългогодишен официален представител на известния италианския производител FERROLI. В продуктовата гама на КлиВенТо се предлагат най-новите модели кондензни котли на FERROLI.

Автор: КлиВенТо
Закони Нормативна база Коментари