Иновативният акустичен прозорец Schüco AWS 90 AC.SI – съчетващ звукоизолация с естествена вентилация

Новият акустичен прозорец Schüco AWS 90 AC.SI предлага високо ниво на комфорт, особено за жилищни и офис сгради в много шумни зони.
17.09.2021
Алукьонигщал ЕООД
817
дограма, прозорец, Прозоречна система, акустичен прозорец, Schüco AWS 90 AC.SI
Специалните композитни прозорци, които комбинират звукоизолация с естествена вентилация.
Източник: www.alukoenigstahl.bg

Градският шум е все по-осезаем проблем за общественото здраве, както отбелязва СЗО (Световната здравна организация) в своите анализи. С увеличаване на трафика нараства и шумовото замърсяване в градовете. В същото време обаче, се увеличава и нуждата от жилища в интегрирани градски локации. Ето защо мерките за ограничаване на разпространението на шума все по-често излизат на преден план при планирането на нови сгради в градските райони. Едновременно с това расте и желанието за естествена вентилация. Акустичният прозорец Schüco AWS 90 AC.SI представя ново решение за прозорци, което съчетава звукоизолация и естествена вентилация в отворено положение на долна хоризонтална ос.

Източник: www.alukoenigstahl.bg


Новият акустичен прозорец
Schüco AWS 90 AC.SI  предлага високо ниво на комфорт, особено за жилищни и офис сгради в много шумни зони. При отворено, на долна хоризонтална ос положение, входящият външен въздух се насочва през предварително сглобени вентилационни касети, монтирани в горната рамка. По този начин шумовото замърсяване значително се редуцира. Ефектът на звукоизолация от 31 dB може да бъде постигнат едновременно с естествена вентилация. Прозоречната система Schüco AWS 90 AC.SI  може да бъде изработена като прозорец с отваряне по вертикална и долна хоризонтална ос, като по този начин дава възможност за отваряне по долна хоризонтална ос с функция за шумоизолация, както и отваряне на целия прозорец  по вертикална ос. Това  е много удобно както за цялостна вентилация, така и за почистване на прозореца отвън. Също толкова бързо и лесно вентилационните касети могат да бъдат отворени и почистени или изцяло сменени.

 

Източник: www.alukoenigstahl.bg

Акустичният прозорец  Schüco AWS 90 AC.SI допълва продуктовото портфолио от системи за звукоизолация чрез вграждане в сградната обвивка. Това са специално изработените  композитни прозорци, прозоречни акустични кутии, които комбинират звукоизолация с естествена вентилация.

Подробна информация можете да получите, като се свържете с фирма Алукьонигщал, която е лицензиран представител на марката Schüco за България.
 

Закони Нормативна база Коментари