Индивидуалност в стая за двама

Вероятно всеки от вас е имал мечта за свое собствено кътче, детско царство, където да играе, рисува и мечтае на воля.
14.09.2014
Теменужка Захариева
128
детска стая, мебели, обзавеждане детска, интериор, дизайн
Ако стаята се ползва от две момчета,е добре да бъде с преобладаващо спортни елементи
Източник: http://mommo-design.blogspot.com/

Вероятно всеки от вас е имал мечта за свое собствено кътче, детско царство, където да играе, рисува и мечтае на воля.
Детската стая би могла да бъде това най-любимо място, а всички ние като родители правим най-доброто децата ни да могат да живеят добре. 

Но когато мястото е малко и детската стая трябва да се дели от двама,а всеки от тях има своя собствена индивидуалност? Тогава е особено важно добре да се обмисли дизайна на стаята и с помощта на цвят, материали и разпределение на функциите да се постигне индивидуално пространство за всяко от децата, което да отговаря на неговите предпочитания и интереси. И това не винаги е свързано с много инвестиции.

Етo няколко идеи за обзавеждане на такава стая.

1. Ако стаята се ползва от две момчета, добра идея е тя да  бъде на две нива, с преобладаващи спортни елементи, както в мебелите, така и в текстила. Така стаята ще бъде съобразена с индивидуалността на всяко дете.

2. В случай, че стаята е разположена в подпокривното пространство с помощта основно на боя, ярък текстил и повече въображение може да създадете  приказна атмосфера за своите деца. Визуалното отделяне на пространството допринася за усещането на всяко дете, че има свое кътче и по този начин чувството за комфорт е пълно. 

3. Ако нямате излишни средства, време и пространство може да постигнете обособяването на двата къта само с помощта на контрастни завивки и тапет над леглата. Когато цветовете са ярки и не доминират в цялото помещение, те се открояват, без да са натрапчиви. Ако се изпишат и имената на всяко дете, индивидуалният кът е фиксиран като по този начин се запазва усещането за самостоятелност.

4. С декорирането на стените с приказни герои и индивидуални мебели в подходящи цветове, всеки може да има своя кът в стаята, съобразен с личните предпочитания на детето. 

5. Ако обаче имате пространство, време, достатъчно средства може да отделите кътовете за спане от този за игра. По този начин, децата  могат да общуват помежду си като във всеки момент могат да се чувстава уютно в своята част на стаята.

6. Друга добра идея е, ако с помощта на ефирна етажерка стаята се раздели на две части. Допълнително с подходящи цветове на мебелите и текстила индивидуалните желания на всяко дете са спазени.

Във всяка една от представените идеи, децата имат своя собствена зона, която се различава по стил, цвят или цялостна декорация, в зависимост от техните особености и лични предпочитания. Това със сигурност ще помогне за спокойно съжителство и изграждането им като самостоятелни личности с усет към красивото и добрия дизайн, ще стимулира творческо мислене у тях.

+2
Автор: Теменужка Захариева
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
ECO LEADER PROFESSIONAL- Матова емулсионна боя с отлична покривност, мека на допир повърхност

Идеална за основи от гипскартон, с висока механична устойчивост и плътно матово покритие, което скрива леки неравности на основата. Екологична интериорна боя с високи стандарти и отлично качество.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари