Изчисляване на индивидуална консумация вода YourWaterMark

Electrolux представя системата за изчисляване на индивидуална консумация вода YourWaterMark. Приложението ни помага да определим количеството индивидуална консумация с цел по-ефективното й използва
12.09.2013
Electrolux
227
electrolux, вода, съдомиялна, екология, yourwatermark electr
Изчисляване на индивидуална консумация вода YourWaterMark
Източник: Electrolux

Всички сме чували за въглеродния отпечатък – количеството въглерод, отделяно при ежедневната ни дейност.  Това е важно понятие, което ни помага да определим и контролираме персоналното ни и колективно влияние върху природата. Но какво можем да кажем за важните стъпки в посока по-ефективното използване на природните ресурси като водата?

За много от нас водата е навсякъде – пием я, мием се, готвим и да чистим домовете си с нея. Използваме я всекидневно, но рядко се замисляме за отражението, което оказва нашата консумация. Стряскаща е статистиката за влиянието на човека върху природните ресурси. По данни на Департамента на ООН по икономическите и социални въпроси (DESA)  до 2025 г. 1,8 милиарда души ще живеят в страни или региони с абсолютна липса на вода, а две трети от населението ще живее при неблагоприятни условия, свързани с недостига на този ресурс. 

Съществуват обаче няколко прости, но важни стъпки, с които можем да намалим консумацията и да подобрим качеството на водата. С помощта на Facebook приложението YourWaterMark Electrolux ни помага да осъзнаем влиянието, което оказваме върху природните ресурси като определим индивидуалното количество на всекидневно използвана вода. Приложението YourWaterMark може да бъде разгледано на английски език напълно безплатно на адрес www.Facebook.com/Electrolux. Точността на измерване и ефикасността на системата YourWaterMark е доказана и от екологичната организация Global Green USA, филиал на Грийн Крос Интернейшънъл.  

Приложението е част от дългосрочния ангажимент на Electrolux, свързан с опазването на водните ресурси. Като част от своята стратегия за устойчивост, лидерът в производство на уреди за дома вече е надминал целите си за 2014 г., а именно намаляване потреблението на вода в дейността си с 20%. Компанията се фокусира с повишено внимание върху уредите, които създава. Миялните машини на марката използват 40% по-малко вода, отколкото е била използвана само преди 10 години, а пералните машини използват 63% по-малко вода, сравнено със същия период.

„Водата е основен, но в същото време ограничен ресурс. Милиони хора по света са засегнати от недостига или липсата на достъп до чисти източници. Като производител на домакински уреди, за нас е важно да дадем своя принос и да действаме отговорно спрямо природата и изчерпаемите ресурси. Именно затова произвеждаме ефективни продукти и спомагаме за повишаване вниманието на хората към нуждата от промяна“ –  споделя Хенрик Сундстрьом, ръководител на Отдела по устойчивост в Electrolux. 

Именно такива продукти представя новата гама високоефективни съдомиялни машини RealLife от Electrolux, характеризиращи се с допълнително пространство и гъвкавост, които правят възможно измиването на големи съдове и чинии, като едновременно с това пестят допълнително вода и енергия. Представянето на новата серия RealLife включва промоционален 100 дневен тестов период, от който всеки може да се възползва до края на месец ноември в търговските вериги Технополис и Техномаркет. Освен него потребителите ще получат и подарък – Finish стартов пакет. 

Освен пример за високоефективни уреди, заедно с резултатите от приложението  YourWaterMark Electrolux  потребителите получават и допълнителни съвети за намаляване на потреблението от Зем Хоакин, еко експерт и основател на EcoFabulous.com."

Става въпрос за малки промени, като например миене на плодове и зеленчуци в купа, а не под течаща вода, а след това повторно използване на водата за поливане на стайни растения. Макар и малки на пръв поглед, тези ежедневни навици оказват изключително голямо влияние" – споделя Зем Хоакин. 

Любопитни факти за индивидуалната консумация вода

Знаете ли, че:

  • приблизително 1.740 литра вода са необходими за направата на месото за един хамбургер
  • 200 литра – толкова вода отнема отглеждането, обработката и транспорта на портокалите, необходими за направата на една чаша портокалов сок
  • близо 198 литра вода са необходими за отглеждането, доставката и приготвянето на продуктите, необходими за порция паста
  • приблизително 7 литра вода са необходими за направата на бутилката, в която купувате минерална вода
  • 147.5 литра – това количество вода можете да спестите с намаляване на времето за къпане от 15 на 5 минути
  • спирането на кранчето с вода по време на миене на зъбите спестява близо 30 литра вода на ден и около 11.000 литра вода за година 
  • високоефективните съдомиялни използват между 35-50% по-малко вода от обикновената съдомиялна. 

 

Global Green USA е филиал на американския Грийн Крос Интернейшънъл, международна природозащитна организация, основана от Михаил Горбачoв с цел промяна на световните ценности към екологично бъдеще. Global Green USA помага на местата, на хората и на планетата в нужда чрез каталитични проекти, гъвкава политика и модерни научни изследвания. Програмите на организацията включват озеленяване на жилища, училища, квартали и градове.

За повече информация вижте www.globalgreen.org, @ globalgreen и ни харесайте на Facebook / globalgreenusa.

Автор: Electrolux
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
PIATRAONLINE

Първият възхитителен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България - мрамор, травертин, гранит, варовик и др. Генерираме вдъхновение за Вашия интериор и екстериор!

http://piatraonline.bg/
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари