Изложение Salone Del Mobile 2012 , Милано

Най-известното европейско изложение Salone Del Mobile 2012 тази година ще се състои от 17 до 22 април, отново в столицата на дизайна Милано.
19.03.2012
Антоанета Салфидж
319
тенденции, salone del mobile 20, мебелно изложение, европейско изложение, мебелен дизайн
Диванът VITA е новият модел на Bonaldo
Източник: Антоанета Салфидж

Целият световен дизайнерски елит вече е насочил вниманието си към срещите и събитията по време на Salone Del Mobile 2012. Всички водещи фабрики в областта на мебелите, осветлението, текстила, промишленият дизайн вече са готови с проектите си за експозиции и със сигурност са уточнили мострите и иновациите, които тепърва ще представят. По традиция фирмите предпочитат да запазят в тайна моделите, които ще представляват гвоздея в програмата им по време на световния панаир.   Някои от изложителите обаче вече стартираха своята информационна кампания и подгряващо разкриват елементи от своите експозиции. Ето някои модели, които за първи път ще се качат на световната сцена по време на Salone Del Mobile 2012.

Дизайнерският тандем Роберто и Людовика Паломба са разработили за Driadе нов диван, наречен Fenix. Моделът на пръв поглед изглежда с дизайн от 90-те. Огромният му правоъгълен обем обаче  сякаш виси във въздуха. Виталността на конструкцията се постига с видима метална рамка на седалката, която сякаш спира дивана да опре в земята. Изчистените линии на краката изглеждат като едва доловими щрихи и засилват усещането за лекота и финес.
Людовика Паломба описва дивана Fenix като „модулна система за сядане”, която е с „графичен дизайн и изчистени линии, но богата на детайли”.

Диванът VITA е новият модел на Bonaldo, който за първи път ще се представи на Salone Del Mobile 2012.  Моделът е с гъвкава облегалка, която се сгъва така, че да се превърне в удобна възглавница. Диванът е проектиран от италианския дизайнер  Липарини.

Табуретката Sofa_Line е изключително проста и функционална. Тя е с две основни функции – на седалка и на легло. Лека е за придвижване и трансформация и изключително удобна за сън. Може да се използва като самостоятелен елемент или да се включи в група с дивани.
Дизайн: Muller & Wulff

ALIVAR представя система за вълнообразна библиотека  за книги на Salone Del Mobile 2012.
Елегантната система е проектирана от италианския дизайнер Джузепе Барузо. Изпълнена е в минималистичен стил и включва хоризонтални и вертикални вълнообразни елементи. Гъвкавите на пръв поглед форми интересно пречупват светлината и създават усещането за движение.
Системата е изпълнена от акрилен формован камък HI – MACS на LG. Включва няколко модула, които могат да се композират както един до друг, така и един под друг и да се организират в различни конфигурации.

+3
Автор: Антоанета Салфидж
Закони Нормативна база Коментари