Известни са финалистите на конкурса на Бош Термотехника

Бош Термотехника награди най-добрия инсталатор на България
16.12.2015
Бош Термотехника
15
Бош Термотехника, конкурс, инсталатор, газови котли, отопление
Бош излъчи финалистите в конкурса за най-добър инсталатор на България
Източник: Бош Термотехника

Най-големият производител на кондензни газови котли в Европа – Бош излъчи финалистите в конкурса за най-добър инсталатор на България.
Победителят в съревнованието получи сервизен автомобил Dacia Sandero.
София – Конкурсът за най-добър инсталатор на България, който Бош Термотехника проведе от 23 септември до 10 декември тази година, приключи с връчването на голямата награда – сервизен автомобил Dacia Sandero.
Победител е Наско Гетов от Световни Нови Технологии ЕООД, София. На второ място бе класиран Илиян Минчев от Терм ООД, Русе, който получи новия газов котел Bosch Condens 2500W, а на трето – Дамян Цветков от Тератерм ООД, Плевен, с награда комплект професионални инструменти Bosch, акумулаторен перфоратор Bosch GBH 18 V-Li Compact и прахосмукачка Bosch GAS 15.
Съревнованието беше предизвикателство за най-добрите български инсталатори на отоплителна техника. Финалът, до който достигнаха 12 фирми след проведен теоретичен тест, се проведе в ДП „Българо – германски център за професионално обучение“ (БГЦПО), клон Стара Загора, където се намира базата за обучения на Бош Термотехника.
Практическото състезание включваше три задачи: пуск на кондензен газов котел с термоуправление, пуск на соларна инсталация за топла вода и писмен тест. При първите две задачи решаващи бяха находчивото и компетентно извършване на технически дейности по пуск и настройка на инсталациите при зададени казуси (реални клиентски ситуации), а в третата задача се изискваха конкретни практически познания. Състезанието премина много оспорвано и при максимални усърдие и дисциплина.
Квестори бяха г-жа Мая Виденова от Фирма Овергаз АД, мениджър "Професионално образование", и инж. Райно Попов, преподавател по „Газова, горивна и пречиствателна техника и технологии“ в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски” в София.
Бош е най-големият производител на кондензни газови котли в Европа и проведе състезанието в контекста на новия регламент на ЕС за Екодизайн, който от 26 септември насам позволява продажбата само на енергийно - ефективни и екологични кондензни газови котли. Инсталаторите имат решаваща роля при избора на най-добро дългосрочно и надеждно решение за всеки клиент, поради което предизвикателството на Бош беше отправено към тях. При оптимален цялостен избор, направен с помощта на инсталаторите, с кондензните газови котли Bosch клиентите могат да спестят до 40% от потреблението на енергия и да възвърнат инвестицията си до няколко години.
Бош Термотехника е водещ европейски производител на икономични и екологични системи за отопление и топла вода. През финансовата 2014 г. 13 400 служители на Бош Термотехника генерират оборот в размер на 3,1 млрд. евро, от които 67% – извън Германия. Бош Термотехника включва силни регионални и световни марки и богата продуктова гама, която се произвежда в Европа, Америка и Азия.
Повече информация можете да намерите на www.bosch-thermotechnology.com и www.bosch-climate.bg.
Групата Бош присъства директно на българския пазар повече от 20 години. Към 31 декември 2014 г. тя има 50 служители в България в две дружества. През 2014 г. Група Бош реализира общ оборот в България от близо 53 млн. лв. (27 млн. евро).
Роберт Бош ЕООД е 100-процентово дъщерно дружество на Robert Bosch GmbH със седалище в София, което предлага продукти и услуги на четири направления – „Автомобилно оборудване”, „Електроинструменти”, „Термотехника” и „Системи за сигурност”. В София е позициониран и клон на BSH Bosch Hausgeräte GmbH, който е активен участник на пазара за домакински уреди. В началото на 2015 г. присъствието на Бош в България беше значително разширено чрез придобиването на софтуерната компания ProSyst с около 110 служители в София, България, и Кьолн, Германия.
Допълнителна информация можете да намерите на www.bosch.bg.

+2
Автор: Бош Термотехника
Закони Нормативна база Коментари