Идеално гладък под с ТЕРАФЛЕКС® LEVEL PRO

С течение на времето, саморазливните замазки се налагат като предпочитано решение за саниране на стари или изграждане на нови подове.
15.08.2017
МАРИСАН
1059
Марисан, саморазливна замазка, ТЕРАФЛЕКС® level pr, гладък под, гладка основа
Идеално гладък и устойчив под с ТЕРАФЛЕКС® LEVEL PRO
Източник: Марисан, www.marisanbg.com

Без значение дали става въпрос за саниране на стари или изграждане на нови подове, изравняването на основата играе възлова роля преди полагането на крайното покритие.  
С течение на времето, саморазливните замазки се налагат като предпочитано решение за постигане на тази цел. Изпитаното качество, лесното полагане и дълготрайната експлоатационна надеждност ги правят идеална предпоставка за постигане на перфектно равни подови площи.


Саморазливната замазка ТЕРАФЛЕКС® LEVEL PRO има универсално приложение     Източник: www.marisanbg.com
 


Важността на идеално гладката основа
Съвременните тенденции все по-често налагат полагането на фини подови покрития с минимална дебелина. В случая с облицоването на подовите площи, най-популярна методология се явява тънкослойното полагане. Всичко това изисква предварителното осигуряване на идеално гладка повърхност, тъй като финишните покрития и тънките лепилни легла не могат да минимизират неравностите в основата. Това значително застрашава оптиката и естетическото внушение на подовите площи, налагайки нуждата от постигане на максимално гладък повърхностен слой, преди преминаване към полагането на крайното покритие.

Целта на изравняването на основата е да осигури идеално гладка повърхност, благоприятстваща лесното и безпроблемно полагане на финишно покритие, без значение дали става въпрос за естествен или ламиниран паркет, керамични облицовки и настилки и др. Изравнителните подови смеси и замазки играят ролята на вторична основа – достатъчно здрава и надеждна за ходене по нея след изсъхване, но същевременно предразполагаща към богат избор от последващи покрития, които да оформят специфичното внушение на помещението.
Колкото по-равна и гладка е изградената основа, толкова по-лесно и безпроблемно ще бъде полагането на финишното покритие.

За безпроблемното постигане на идеално гладка повърхност, на помощ идват саморазливните или още известни като самонивелиращи се замазки. С тяхна помощ се постига перфектна покривност и изцяло гладък повърхностен слой с минимална човешка намеса.


Постигане на перфектно равни подови площи с ТЕРАФЛЕКС® LEVEL PRO      Източник: www.marisanbg.com

Качествата на перфектната саморазливна замазка
Постигането на идеално гладък повърхностен слой налага нуждата от работа само и единствено с качествени и надеждни продуктови решения, тъй като възникването на евентуални проблеми, може да доведе до застрашаване на структурната стабилност на финишното покритие и съответно до излишни ремонтни дейности. Основните качества, които надеждната самонивелираща се замазка трябва да притежава, най-общо могат да се обобщят така:


  • Свойство за образуване на здрав и стабилен слой, устойчив на механични влияния и въздействия от външната среда;
  • Отлична саморазливност и оптимално разпределение на разтвора;
  • Минимална свиваемост при съхнене, редуцираща опасността от възникване на пукнатини;
  • Универсално приложение и перфектна адхезия към различни видове основи;
  • Устойчивост на променливи температурни амплитуди;


Саморазливната замазка ТЕРАФЛЕКС® LEVEL PRO     Източник: www.marisanbg.com

Идеално гладък и устойчив под с ТЕРАФЛЕКС® LEVEL PRO 
Високотехнологичното решение ТЕРАФЛЕКС® LEVEL PRO е ново допълнение към продуктовото портфолио на МАРИСАН, обединяващо в себе си всички предимства на самонивелиращите се замазки. Разработена на циментово-полимерна основа, саморазливната замазка се явява бърз и ефективен начин за постигане на идеално гладки повърхности, предразполагащи към лесно и комфортно полагане на финишно покритие.


Гладкост на покритието - образуваното, след полагане на замазката покритие, се характеризира със своята особена гладкост и бързо стягане, без да се свива. Това гарантира, че по време на процеса на изсъхване, в образувания от замазката слой, няма да възникнат пукнатини. Високата степен на разливане на разтвора, в комбинация с оптималното му (само)разпределяне подсигуряват гладкостта на покритието и превръщат работата с ТЕРАФЛЕКС® LEVEL PRO в лесна и приятна задача.

Здравина и стабилност на пода - голямата здравина и идеална гладкост на повърхността, постигана с ТЕРАФЛЕКС® LEVEL PRO, обезпечава сигурността и структурната стабилност на последващото финишно покритие. Те улесняват неговия монтаж и удължават максимално живота на целия под, без значение дали става въпрос за ламиниран паркет, керамични плочки, меки подови покрития, мокети, балатуми или PVC настилки.


Саморазливната замазка ТЕРАФЛЕКС® LEVEL PRO се нанася бързо и лесно     Източник: www.marisanbg.com

Устойчивост на температурни амплитуди - въпреки, че слоят, образуван от саморазливната замазка е особено тънък и фин, негова възлова характеристика се явява перфектното му поведение при широки температурни амплитуди. Свойството му да поема възникналите в следствие на тях, структурни напрежения, без да се компрометира, превръща ТЕРАФЛЕКС® LEVEL PRO в перфектно решение за изграждане на идеално гладки повърхности над подово отопление, гарантирайки неговата здравина и резистентност срещу възникване на пукнатини.

Универсално приложение - свойствата на продукта обезпечават постигането на гладка, хомогенна и самонивелираща се основа върху множество разнообразни строителни основи. Сместа притежава отлична адхезия, което позволява отличното ѝ свързване със субстрата, върху който се нанася. Това прави ТЕРАФЛЕКС® LEVEL PRO идеално решение за изравняване на бетонни, керамични, гипсови, дървени и други типове повърхности, превръщайки я в перфектно решение за употреба в интериора, както при ново строителство, така и при ремонтни дейности на стари сгради.


Източник: www.marisanbg.com

Бързо и лесно нанасяне – съставът и характеристиките на саморазливната замазка позволяват нейното безпроблемно полагане в слоеве с дебелина между 2 и 10 мм. Процесът по втвърдяване преминава бързо, без опасност от възникване на пукнатини и вътрешни напрежения, запазвайки стабилността и гладкостта на основата. Само около 3 часа след полагане, по повърхността вече може да се стъпва, а към полагане на финишно покритие може да се пристъпи след пълното изсъхване на замазката (между 48 и 72 часа в зависимост от условията).

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог http://blog.marisanbg.com
 

Автор: МАРИСАН

Още по темата

Още от автора
Закони Нормативна база Коментари