Здравословен климат в помещенията със системните решения на Schüco

Здравословният климат в помещенията с ниска концентрация на CO2 е особено важен в училища, детски градини, жилищни сгради и офиси.
05.05.2022
Алукьонигщал ЕООД
1661
дограма, АЛУКЬОНИГЩАЛ, schüco, естествена вентилация
Източник: www.alukoenigstahl.bg

За да осигури високо качество на въздуха в помещенията, Алукьонигщал комбинира две решения на Schüco, за да създаде хибридна концепция за вентилация, представляваща механична вентилация с рекуперация на топлина и естествена вентилация.

Здравословният климат в помещенията с ниска концентрация на CO2 е особено важен в училища, детски градини, жилищни сгради и офиси. 


Свеж въздух дори при затворени прозорци 
 

Децентрализираната вентилационна система Schüco VentoTherm Twist позволява контролиран въздухообмен, съобразен със спецификата на помещението, дори при затворен прозорец. В системата Schüco Vento Therm Twist е вграден специален рекуператор. От една страна, когато използваният въздух в помещението се извежда навън, той минава през рекуператора и устройството отнема от топлината. От друга страна, външният въздух, колкото и студен да е, преминава през същия този рекуператор, загрява се посредством топлината от вече изведения въздух и се подава към вътрешността на помещението във филтрирана форма. Това предотвратява течението и риска от простуда, особено през студените и влажни месеци. Автоматичният режим със сензорно управление вентилира в зависимост от концентрацията на CO2 в помещението. Независимо дали става въпрос за ново строителство или за реновиране, Schüco VentoTherm Twist може да се интегрира гъвкаво във всички стандартни алуминиеви и пластмасови прозоречни системи на Schüco.
 Автоматизирана вентилация благодарение на интелигентен обков
 Технологията за задвижване Schüco DriveTec за повърхностен монтаж и тази със скрит монтаж - Schüco TipTronic SimplySmart, са две автоматизирани системи за задвижване, позволяващи постигане на здравословен вътрешен климат в класни стаи и офисни помещения. И при двете технологии за задвижване окачените странично и на долна хоризонтална ос прозорци могат да се отварят под ъгъл до 60° и с отваряема ширина до 800 мм за по-голям комфорт при ежедневна вентилация. Особено практично: безконтактното управление предотвратява предаването на микроби и вируси чрез дръжките на прозорците. Контролираната времева вентилация може да се управлява чрез мобилни устройства, а интелигентното свързване в мрежа към сградната автоматизация предотвратява отваряне по време на дъжд или буря. 

 

Подробна информация за системните решения можете да получите, като се свържете с фирма Алукьонигщал, която е лицензиран представител на марката Schüco за България. 
 

Закони Нормативна база Коментари