Звучна хармония в седеф и тюркоаз

Жилището, което ви представяме днес, е пример за оптимално разработена конфигурация с обединяваща интериорна тема - есенция с модерно и ведро звучене, с постигнат забележителен комфорт на обитаване.
20.02.2023
Весела Кирилова
2324
интериор, интериорен дизайн, TANNE DESIGN
Източник: TANNE DESIGN; Фотограф: Ники Канделеро / Candelero Photoshoots

Интериорен дизайн: TANNE DESIGN
Дизайнер: Татяна Станчева
Фотограф: Ники Канделеро / Candelero Photoshoots
 


TANNE DESIGN  e  интериорно студио, с водещ дизайнер Татяна Станчева, което създава вдъхновяващи композиции, съвременни жилища с индивидуални концепции и оригинални разработки в България и чужбина. Всеки един проект на студиото е отделна Вселена, ново предизвикателство и допълнителен извор на вдъхновение. Работата ги среща с многообразните вкусове на живота, с различни хора, техните навици и мечти. 

TANNE DESIGN е с редица отличия от конкурси за интериорен дизайн и впечатляващо портфолио, разкриващо множеството посоки на професионално израстване и развитие, прекрасни реализации, домове изпълнени с живот и стилови нюанси. Работата на студиото е с ясно изразени интереси към новите течения и процесите на развитие във всяка една област.
 

 

Вече са зад гърба ни годините, в които жилищното строителство преминаваше през различни етапи на развитие, и свързаните с това „грешки на растежа”. Днес, в новостроящите се сгради и затворени комплекси, архитектурните концепции следват съвременните стандарти за полезен обем, благоприятно разположение на помещенията, спрямо редица фактори, изложение, гледки, осветеност и т.н, както и възможностите за максимално добро планиране на жилищните и сервизните зони. Ролята на дизайнерите е да извлекат максимума от тези дадености, като обработят пространствата по един запомнящ се начин, подчертавайки идентичността  на архитектурата и през призмата на обитателите на дома.
 

Снимка: Ники Канделеро / Candelero Photoshoots
 

118 кв. м. – звучи щедро за жилищна площ на едно семейство, за да се помести всичко необходимо, а дизайнерите от TANNE DESIGN получават една превъзходна подложка за развитие на своите идеи. Влизайки в такъв суров, все още „нешлифован” имот, възможностите за интерпретации дори и да изглеждат много, водещата идея винаги си прокарва пътя, за да се доразвие в една интригуваща колаборация между красиви мечти и впечатляваща реализация. Всеки, който е преминал през този път на детайлно оформление на дома си, знае колко много препятствия и бурни обрати предшестват щастливата развръзка.
 

Стартът винаги е изпълнен с много енергия и още повече идеи, които с течение на времето се филтрират, а енергията се насочва към „случването” им. Важните неща винаги се поставят преди малките подробности, колкото и изкушаващи да са те на всеки един етап. Йерархията отрежда най-напред да се изчистят максимално категорично зоните на дома, спрямо потребностите на семейството и неслучайно още в първите разговори трябва да се установят необходимите обеми за съхранение, навиците и удобствата, с които са свикнали бъдещите обитатели, и всичко това да бъде максимално добре позиционирано в новата конфигурация. Свързващите преминавания, коридори и антрета реално са една от най-съществените разработки за всеки един нов дом, дори често попадат под тотално преустройство, когато се реновира дадено жилище.
 


Снимка: Ники Канделеро / Candelero Photoshoots

Жилището, което ви представяме днес, е пример за оптимално разработена конфигурация с обединяваща интериорна тема - есенция с модерно и ведро звучене, с постигнат забележителен комфорт на обитаване. Съчетанията на цветове, материали и финиши са хармонични, с подчертан естествен произход. Златен дъб, матирано бяло и антрацит през седефени нюанси до тюркоазен апотеоз. Един модерен фюжън събрал характерни черти на модерен, луксозен хотел, повлиян от изразителните елементи в “индустриалния дизайн”, докоснат от рустикалната романтика и с добавен блясък на разкошен плюш. 
 

Снимка: Ники Канделеро / Candelero Photoshoots

TANNE DESIGN разработват входното пространство и излизащите от него връзки с максимално внимание. Дори на пръв поглед това да остава скрито от погледа, реално е помислено за всичко, благодарение на усвоените изцяло височини в преддверието. Сервизни инсталации и обслужващи функции са елегантно завоалирани зад огледалните стени на конструираните  гардероби.

 

За да се разчупи визуално този внушителен вертикален обем, дизайнерите прилагат редуване на плътни, фурнирни и огледални елементи, а камък-наподобяващата настилка от гранитогрес е решена в диагонален растер, за да балансира дължината на коридорите и да елиминира усещането за „тунел”. За да се подсили този ефект на премереност и баланс стените, незаети от мебели, както и таваните, са решени в бяло, без да се акцентира върху детайл, дори интериорните врати са вградени в унисон. 

 


  Банята за гости. Снимка: Ники Канделеро / Candelero Photoshoots
 

Истинско преимущество в голямата квадратура е обособяването на отделни бани и тоалетни, за максимално удобство на обитатели и гости. Тук конкретно в удобна конфигурация са разположени обширна баня с тоалетна за основната спалня, също толкова обемна е и банята към детската стая, освен това, жилището разполага и със самостоятелна баня за гости с директен достъп от входното антре, като двете помещения следват приетата за тази зона стилистика. 

 

Основната спалня. Снимка: Ники Канделеро / Candelero Photoshoots


Основната спалня е тип „Ен–Сюит”, като и тук е последвана концепцията за развитие на мебелировката в пълната височина на помещението.

 

 

Основната спалня. Снимка: Ники Канделеро / Candelero Photoshoots
 

И за да се приобщят тези обеми по един елегантен и ненатрапващ начин, облицовката им е от декоративни ламели, с които са обработени и част от стените.

   

  
Основната спалня - акцентът с огледалата и поглед към банята. Снимка: Ники Канделеро / Candelero Photoshoots

Огледалата също заемат цялата височина както при гардероба, където са в опушен тъмен нюанс, така от двете страни на спалнята, където са подчертани с висящи от тавана нощни лампи, дублирани със спот осветление над таблата на леглото. Постигнатият уют до голяма степен се дължи и на луксозните текстили – „седефен” плюш и щедрата им употреба, като облицовки и декорация. 

  
 Родителската баня. Снимка: Ники Канделеро / Candelero Photoshoots

В интегрираната към спалнята баня е използвана комбинация от облицовки дървесен фладер – златист дъб, и бяла санитарна керамика и като стенна облицовка с релефни орнаменти.
 

Детската стая. Снимка: Ники Канделеро / Candelero Photoshoots


Детската стая е планирана с основната идея за освобождаване на максимален обем за игра и забавления с щедро количество естествена светлина. Именно поради това мебелировката е конструирана, така, че да заема един доста компактен обем с ъглова конфигурация, и с многофункционални решения за съхранение.  
 

  Банята към детската стая. Снимка: Ники Канделеро / Candelero Photoshoots
 

И в дневната зона водеща е идеята за изтегляне по периферията на високи до тавана мебелни конфигурации, скрити механизми и без обков, обхващащи и целите дължини на две от стените. 

Дневната зона. Снимка: Ники Канделеро / Candelero Photoshoots

Кухненският блок е изграден от два контрастни модула, рамка в рамка. Структурирано съхранение, даващо възможност за перфектна организация в кухнята и поддържане на строгата линия като балансиращ елемент за омекотената линия на зоната за сядане и почивка.
 

Кухненският блок. Снимка: Ники Канделеро / Candelero Photoshoots

 

Подизпълнители и доставчици:

Паркет: Паркетсенс ООД
За този обект е доставен трислоен паркет Cedar с доживотна гаранция на конструкцията. Производител – канадската компания Coswick с официален представител за България – Паркетсенс. Бутикът за паркет предлага богато разнообразие от качествен естествен паркет на едни от най-добрите производители в света. В Паркетсенс може да откриете още и луксозни италиански мебели и стенни облицовки.

Мебели по поръчка: Тимбър Крафт ООД
Тимбър Крафт ООД е българска компания, специализирана в производството на мебели от висококачествени естествени материали. Компанията разполага със собствена производствена база, оборудвана със съвременни машини и технологии, в която екипът от професионалисти извършва всички етапи от производствения цикъл. Всички проекти се отличават с оригинални функционални решения, фин и премислен детайл, прецизност и висококачествена изработка за стилен и уютен дом. За повече информация относно услугите и проектите на фирмата посетете www.timbercraft.bg


 

Автор: Весела Кирилова
Закони Нормативна база Коментари