За аксесоарите с любов.

Добре декорираният дом зарежда с положителни емоции и предлага правилно място за всеки един аксесоар и мебел.
13.12.2012
Мая Янева
320
интериор, декорация, аксесоари, дом
За аксесоарите с любов.
Източник: Интернет

Декорацията на дома е среща между изкуството и технологията. Добре декорираният дом зарежда с положителни емоции и предлага правилно място за всеки един аксесоар и мебел.
Когато се избират мебелите за един дом, може да миксваме стилове и детайли само, ако сме много внимателни. Интериорните дизайнери подбират аксесоарите за дома балансирано и селективно. Домашната декоративна схема може да бъда подчинена на практика на всяка отделна идея или вкус.  


Самият процес на декорация може да се превърне в предизивикателство. За да се декорира жилището и да бъде интересно, може да се използват характерни и отличаващи се мебели, дизайнерски столове, скринове, произведения на изкуството, впечатляващи аксесоари. Хармонизирането на всички отделни детайли в обзавеждането не е въпрос само на вкус, а и подход за създаване на цялостна перспектива в помещението. Тук трябва да се вземат предвид размерите, материалите, цветовете, формите. Освен това трябва да помислим за нещата, от които наистина имаме нужда и които полваме най-често. Подборът на правилните компоненти ще осигури хармонична  визия на жилището. Правилната подготовка и добре оползотвореното място са важни фактори при избора на детайли за централна точка в обзавеждането. Добър подход е да се избере отправна точка при обзавеждането и декорацията. Например, един красив килим може да е база за цялостното последващо обзавеждане на помещението. 


В миналото декоративните елементи в един дом са били най-ранообразни аксесоари. Макар конвенционалният подход да е все още в сила, с течение на времето нещата са се променили. В съвременния начин на обзавеждане аксесоарите са станали изключително важна част от нашия лайфстайл. Начинът, по който обитаваме нашето жилище и стилът на живот показва в значителна степен нашия характер и обществено положение. Аксесоарите за дома са средството, с което нашият дом става красив и богат. Декорирането на дома с нови и модерни аксесоари позволява да придадем индивидуален облик на дома си. Декорацията е изкуство, с което можем да изразим своето вътрешно състояние и емоции по непосредствен начин. 


Ако нахвърляме някои идеи ще е по-лесно. Дневната е мястото в дома, където посрещаме гости, организираме събития, събираме се заедно с цялото семейство и правим различни неща. Обикновено това е и мястото, което всеки може да види, така че използвайте съвременен подход при обзавеждането му и включете модни продукти за това семейно пространство. Дизайнерска мебел, красива маса за кафе или интересна етажерка за книги в тази част на дома е наистина добра идея, а произведение на изкуството на стената ще добави в хола луксозен щрих.  


Декорацията за дома може да е от различни материали – дърво, метал, порцелан, стъкло. Материалите, които избирате за декоративни аксесоари трябва да подхождат на цялостната концепция на обзавеждане. Купувайте приятно привлекателни продукти, които са стилни, красиви и дават най-добрата визия на вашия дом. Домашната декорация подпомага на добрата енергия да потече в дома, защото красивия аксесоар носи естетика, положителна емоция и уют.  


Добрият проект на всеки дом е умело смесване на мебелировка и осветление, структура и материали. Особено важно значение има разположението на всеки един детайл – добрата структура и правилното му показване са залог за красив интериор. Почти  всяка една зона в дома се нуждае от ред и декорация. Начинът, по който организирате вашето обзавеждане одухотворява  къщата. 


Има аксесоари, без които не можем да си представим нито един интериор. Те са универсални, което ще рече, приложими във всеки дом. Това са аксесоарите, които позволяват различно оформление на дома – вази, фруктиери, свещници, табли, кутии. Те са база за разнообразна декорация в различните сезони на годината и за празниците. Ако във фруктиерата се подредят сезонни плодове, във вазата се аранжира красив букет, а свещите в свещника се подменят, резултатът ще бъде нова визия на интериора. 


Друг ефектен трик при декорацията е да се използват два или повече еднакви предмети при декорацията: две или три възглавнички, две огледала, две масички. Усещането за симетрия, което се получава при тази схема носи много хармония. Малките възглавнички са основно средство за добавяне на цвят в палитрата и богатство при материите на интериора. Те са еднакво ефектни, както в дневната, така и в спалнята. 


Тематичното обединяване на аксесоарите е един от удачните подходи при аранжировката на дома. Темата може да е на практика вдъхновена от всичко – музика, сезон, град, може да е продиктувана от възрастта на обитателите, техните хобита, професии или таланти. 


Изберете по-малко, но по-стойностни декоративни елементи. Инвестицията в скъп, но качествен аксесоар винаги е оправдана. Произведенията на изкуството или дизайнерските аксесоари не губят своята стойност, независимо от модните течения. 


За декорацията важат някои правила, които важат за подхода при стила на обличане, например, прекаленото натрупване не е препоръчително. Ако прекалим с декоративните елементи, всеки отделен предмет ще се изгуби в морето от аксесоари. Това обърква сетивата и създава усещане за хаос. Но ако подходим към палитрата от аксесоари в дома като към един тоалет, трябва да направим правилното съчетаване на цвят, материя и форма. 


 Ако не използвате съветите на професионален дизайнер при подбора на декоративните аксесоари, тогава поне следвайте някакъв модел. Когато един интериор е създаден от професионалист, той може да бъде следван – обърнете внимание на цветовата схема,  материалите, формите и тяхното разпределение в пространсвото. Разбира се вложете и ентусиазъм. Ако  резултатът е удовлетворяващ за вас и семейството ви, значи сте се справили. 

+16
Автор: Мая Янева
Закони Нормативна база Коментари