Защо нови, а не втора ръка авточасти?

От дълги години водачите на МПС са разделени на два лагера по този въпрос: за покупката на нови резервни автокомпоненти или за употребявани.
22.06.2022
Maxcar
1049
авточасти, нови авточасти, употребявани авточасти
Източник: www.maxcar.bg

Често собствениците на леки и тежкотоварни автомобили се сблъскват с различни повреди по своите железни коне, за отстраняването на които се изисква покупката и подмяната на авточасти. И тук в повечето случаи възниква дилемата: нови или втора ръка? По-долу ще разгледаме предимствата на едните решения и на другите, защо са за предпочитане пред употребяваните?

Какви авточасти, според шофьорите, са за предпочитане?

От дълги години водачите на МПС са разделени на два лагера по този въпрос: за покупката на нови резервни автокомпоненти или за употребявани. Последните са на мнение, че само изпитаните във времето части ще осигурят дълга и безпроблемна работа на машината. Другите смятат, че само неизползваните и оригинални маркови части за коли са гаранция за дълготрайност, пълно съвпадение при монтажа и отлично съотношение между цена и качество.

Едните са на мнение, че не бива да се надплаща за нещо, което може да се вземе много по-евтино и с приблизително същия експлоатационен период. На това мнение са водачите с автомобили по-стари от 10-15 години. От другата страна са защитниците на новите авточасти, според които си заслужава малко по-скъпа покупка, но дълготрайна и без проблеми напред във времето.

Авточасти
Нови филтри за автомобил     Източник: www.maxcar.bg

Защо новите автомобилни части са по-купувани?

И едната, и другата страна за себе си са прави, особено, когато автомобилът е на над 20 години и за него вече не се произвеждат неизползвани автокомпоненти. Експертите от онлайн магазин Maxcar съветват да купувате неизползвани части за коли, особено, когато става дума за ремонт на двигателя и важните системи, като спирачната. От изключителна важност е спирачният път да бъде максимално кратък, което да предотврати бъдещи ПТП и други неприятности на пътя.

За неупотребявани се считат авточастите, произведени от самия производител на автомобила или оторизираните от него партньори. Разликата с нискокачествените и доста по-евтини копия са:
● в употребата на специални метални сплави за производството. Това прави частите дълготрайни и устойчиви на различни натоварвания;
●    те са с пълно съвпадение при монтажа;
●    имат дълъг гаранционен период;
●    гарантират пълна функционалност.

Къде се предлагат оригинални и евтини?

От Maxcar съветват, при избора на търговски обект за покупката на качествени авточасти, да се насочвате към специализираните сайтове. Те обикновено работят с доказалите се доставчици за страната и осигуряват подходяща гаранция. Подобни онлайн магазини предоставят на клиентите си компетентна и безплатна техническа поддръжка и консултация.

 

Автор: Maxcar
Закони Нормативна база Коментари