Защита на градинската мебел и дървени елементи от вода

Градината е място за отдих, усамотение. Място, където човек, живеeщ сред забързаното ежедневие на големия град с неговия шум и динамика се стреми да да създаде кътче от природата, където да релаксира
15.05.2006
Фивекс Прожект ЕООД
1845
паркет, лак, байц, масло, защита на дърво

Градината е място за отдих, усамотение. Място, където човек, живеeщ сред забързаното ежедневие на големия град  с неговия шум, динамика и недотам чист въздух, се стреми да създаде кътче от природата, където да релаксира. Дизайнът и обзавеждането на градината е колкото личен на собственика избор, толкова и решение, съобразено с мястото, където е построена къщата, а така също и със заобикалящата природа. Градинските мебели, беседки, мястото за барбекю, огради и паравани, открити басейни и водоскоци са неделима част от оформлението на градинското пространство.

Изработката на мебели, беседки, външни подови настилки - така наречените декинг системи, огради от дърво, допринасят за естествената хармонизация на градинското пространство.


 

Фирма “Фивекс Прожект”, като вносител на масла за финишна обработка ОSMO, предлага различни видове масла за обработката на продуктите от дърво, предназначени за използване в градината. Маслата за външна употреба проникват дълбоко в дървесината, като я запазват еластична и здрава и я предпазват от разсъхване и трошливост. Ограничават свиването и разширенията. Позволяват на дървото да диша. Влагата може да се изпарява. Покриват добре, повърхността става гладка и лесно се поддържа. Имат дълготраен водоотблъскващ ефект. OSMO е разработила  редица продукти за външна употреба, цветни и безцветни, за обработка на дограма, врати, огради, дървени саксии, капаци, перголи, дървени къщи и други продукти от масивна дървесина, изложени на атмосферните влияния.


 


  • WOOD OILS - SPECIAL OILS (TEAK, BANGKIRAI, PINE, LARCH, DOUGLAS, IROKO, Thermoholz) - специални масла за градински мебели, дървени палуби. Защитава, поддържа и облагородява мебелите, изработени от редки, твърди и благородни дървесини. Ефективна защита от влага и зацапване.
  • COUNTRY COLOUR - масло за външна употреба със сатенен и матов оттенък. Произвежда се в 16 непрозрачни цвята и е идеално за използване на места, където цветът е от особена важност и където дървото се нуждае от специална защита. При желание на клиента може да бъде произведено в 186 RAL цветова гама.
  • OPAQUE GLOSS WOOD STAIN - масло в непрозрачен бял цвят за врати и прозорци, които запазват свежестта си за много дълъг период от време, без да са повлияни от атмосферните условия.
  • ONE COAT ONLY HS - за външа (и вътрешна) употреба. Прозрачно масло със сатенов и матов оттенък. Само едно нанасяне е достатъчно да се получи идеална защита на дървесната повърхнина и продуктът да получи красив и дълготраен завършен вид. Произвежда се в 16 прозрачни цвята.
  • WOOOD STAIN AND PROTECTOR - декоративно-защитно финишно масло, което се характеризира с много добра водозащитимост и UV защита. Предотвратява посивяване и плесенясване на дървесината. Произвежда се в 14 прозрачни цвята.

  


Всичка масла се нанасят много лесно с четка при ниска норма за кв. метър. OSMO произвежда и масла за външна употреба, които се нанасят върху дървесината чрез впръскване или потапяне.
Фирмата предлага и специално разработени продукти за предпазване на дървесината, почистване и поддръжка на дървените повърхности:
 Безцветен импрегнант - безцветен водоотблъскващ и предпазващ дървесината импрегнант. Предпазва срещу гниене, сини петна и инсекти.
GARD CLEAN - високо ефективен почистващ препарат, разработен специално за лесно отстраняване на зелените образувания и сходни естествени замърсители.

Закони Нормативна база Коментари