Започна строителството на пасивна къща в с. Войняговци

Стандарта "Пасивна Къща" е изключително рентабилен при един климат като нашия, където имаме студени зими и горещи лета.
07.10.2015
Светлин Добревски
209
пасивна къща, Пасивна Къща Класик, къща, строеж
Изкоп
Източник: Пасивна Къща България ЕООД

На 15-ти Септември 2015г. започна строителството на еднофамилна къща в с. Войняговци, която е проектирана по стандарта "Пасивна Къща Класик".
Теренът се намира на южния склон на Стара Планина, в края на селото и има прекрасна гледка към София и околоностите. Разстоянието с кола до центъра на София е 20 мин.
Сградата e проектирана за четиричленно семейство, с РЗП 238 кв.м., като има дневна, трапезария, кухня и тоалетна на партерния етаж, спалня, две детски стаи и две бани на първия етаж и кабинет и техническо помещение на втория етаж. Тя ще бъде изпълнена с добре познатата, класическа технология – стоманобетонна конструкция и тухлена зидария, с необходимата изолация.
Идеята на Инвеститора - "Пасивна Къща България" ЕООД е сградата да бъде сертифицирана по стандарта "Пасивна Къща Класик". Тя ще може да покаже не само какво представлява една Пасивна Къща и как работи тя, но и да докаже рентабилността и целесъобразността на стандарта в нашите климатични условия - допълнителната инвестиция е от 3 до 15 % по-висока, като нейната възвръщаемост е в рамките на 3 до 15 години.
Очакваният ефект - тази сертифицирана Пасивна Къща да накара много инвеститори да преосмислят рентабилността за своите бъдещи инвестиции и да даде тласък в строителството на пасивни сгради в България.

+1
Автор: Светлин Добревски
Закони Нормативна база Коментари