Завивки и възглавници от бамбук, или защо да ги предпочетем?

Спалното бельо ни топли през зимата и е хладно през лятото, заради проветривите свойства.
29.05.2019
Константин Димов
1581
спално бельо, чаршафи, бамбук, чаршафи от бамбук, текстил от бамбук
Еластичността и мекота на бамбука спомагат за добър сън
Източник: www.green-bear.co.uk

Бамбукът се търси все повече по цял свят за чаршафи, завивки, възглавници, бельо и дори за четки за зъби. И това е не само заради тяхната издръжливост и мекост, които създават ненадминат комфорт. Бамбуковите влакна са наистина добър материал, който няма как да не бъде оценен и да бъде предпочетен за пълнеж на възглавници и одеала. 


Естественият бамбук има антибактериални свойства, което означава, че в спалньото бельо при употреба няма да се появят патогенни микроорганизми, акари и др. вредни микроби. Природният материал се отличава също със своите хигроскопиращи (лесно смуква влагата) и дезодориращи (премахва миризми) свойства. Затова той е много подходящ, особено през летните вечери, когато завивките трябва да ни предлагат хлад, свежест и комфорт. Възглавниците и завивките ни доставят достатъчно топлина и през зимата именно заради своите проветриви свойства.


Освен това в бамбука се съдържат витамин Е, аминокиселини, пектин, които действат благотворно върху кожата. 
           Източник: www.allbamboo.com         


Качество на съня
Напълнени с бамбук възглавниците и одеалата  се радват на одобрението на клиентите, благодарение на своята висока устойчивост на износване. Продуктите на различните фирми издържат на много пранета и възглавниците не загубват своята форма като изглеждат привлекателно дори след години употреба. Така, благодарение на своята еластичност и мекота, характерни за бамбуковите влакна, клиентът може да се радва на качествен и дълбок сън, що се отнася до качеството на материалът.


Бамбуковите продукти са подходящи за деца с алергия, защото материалът е хипоалергенен. Също така тези завивки са хит сред хора, които залагат на екологичния начин на живот. Всички биологични суровини не събират статично елекричество и това улеснява заспиването.


Източник: www.elitesilk.com

Бамбуковите продукти подмладяват
Известно е, че този иновативен материал се използва за направата на легла. Той има също така козметично и терапевтично действие. Доказано е, че бамбукът допринася да се запази красотата на кожата, както и да изчезне дерматит и дерматични реакции.


За производство на спално бельо се използва само сърцевината на бамбуковия ствол, която е мека. Продуктите от бамбук карат кожата да диша, благодарение на порестата структура на влакната. Хубавото е, че завивките могат да се перат в автоматична пералня, но трябва да изберете опцията меко пране и температура на водата не повече от 30˚С. Не използвайте белина в прането.Възглавниците от бамбук не развалят своята форма и след години употреба.Източник: ww.schlafharmonie.ch


Бамбуковите възглавници
Те се срещат в най-различни форми и размери, предлагат се в различна степен на твърдост и мекост, според предпочитанията, без значение дали спите по гръб или „по корем”, дали обичате мека или твърда възглавница.


Бамбукът е представител на семейство Житни.
Той спада към вечнозелените растения, т.е. запазва зелено листното си покритие целогодишно. Бамбукът е сред най-бързо растящите суровини, тъй като дърветата могат да постигнат растеж от половин метър дневно! Той има чудесни качества: поглъща много въглероден диоксид и по този начин се числи към дърветата, които са „белите дробове” на планетата. Бамбукът е особено стабилен и едновременно еластичен. Процесът му на преработка изключва употребата на токсини, което е важно за хора, страдащи от астма, сънна апнея и др. дихателни проблеми.
 

Автор: Константин Димов

Още по темата

Още от автора
Закони Нормативна база Коментари