Забележително инженерно постижение на Идеал Стандарт отбелязва петдесетата си годишнина

В далечната 1969 година Идеал Стандарт изобрети и внедри за първи път затварящ механизъм с керамични уплътняващи елементи.
15.07.2019
Идеал Стандарт - Видима АД
731
баня, ideal standard, идеал стандарт, смесителиза баня, керамична глава за смесители

В далечната 1969 година Идеал Стандарт изобрети и внедри за първи път затварящ механизъм с керамични уплътняващи елементи. Оттогава водят началото си едноръкохватковите смесители, които значително повишават функционалността и комфорта за потребителите. Оригиналният керамичен затварящ механизъм осигурява функциониране без течове и лесно регулиране на температурата.

С изобретяването на керамичния затварящ механизъм Идеал Стандарт показа ниво, недостижимото дотогава за останалите. Смело можем да кажем, че това е едно революционно откритие, което коренно промени индустрията.
 

Оттогава насам Идеал Стандарт не спира да развива своето откритие и да подобрява технологията, добавяйки повече ползи за крайните клиенти. Спомнете си CLICK технологията, която добави икономия на вода, по-широк диапазон на регулиране на температурата и по-висока чувствителност на ръкохватката в зоната на комфорт.
 

FirmaFlow® - от създателите
на керамичния затварящ механизъм

 

С FirmaFlow® отново повишаваме стандартите по отношение на функционалността,  качеството и комфорта. Хидравличните характеристики на този 38 мм затварящ механизъм напълно отговарят на стардарт EN817.


Подобрен е дизайнът на ограничителя на топла вода, като са предвидени 6 позиции на настройка. Този затварящ механизъм издържа на почти двойно повече работни цикли  (500 000) от приетото за стандарт (300 000). 


Подобрена е издръжливостта на гореща вода (95 oC).

 

Закони Нормативна база Коментари