Елегантни асистенти в кухнята

Електроуредите за кухнята отговарят на истинските потребности на съвременния начин на живот.
15.10.2012
Мая Янева
50
кухня, печки, хладилник, Електроуреди, фурна
Елегантни асистенти в кухнята.
Източник: интернет

Електроуредите за кухнята отговарят на истинските потребности на съвременния начин на живот. Те отдавна вече не са само техника – в тях си дават среща високи технологии и съвременен  дизайн. Но те не са дори три в едно, защото съчетават много повече положителни качества : многофункционалност,  енергийна ефективност, интелигентност и красота.
Повечето съвременни марки на световния пазар имат зад гърба си десетилетия опит зад гърба си. Но освен история и опит, известните брандове предлагат кухненски електроуреди , които са с висок енергиен клас - те потребяват по-малко електроенергия и пестят вода. 

Фурната
Външният вид на новите фурни за вграждане става все по-изискан. От техническа гледна точка те осигуряват комфорт и удоволствие при готвенето.Ето някои от последните новости, които съчетават дизайн и високи технологии и гарантират приятно време в кухнята. 


 • Новите фурни за вграждане са със стъклени сензорни бутони, подредени в гладка единична конзола, която лесно се почиства с кърпа. Черни фурни с металически блясък осигуряват изчистена визия и внасят характер в интериора. 
 • Система за конвекция на въздуха използва вентилатор, който завърта топлия въздух и осигурява равномерно изпичане и зачервяване на храната. Специален режим на работа създава идеални температурни условия за втасване на тестени произведения и за поддържане на храната топла, преди сервиране. 
 • От вътрешната страна на фурната скрит елемент подпомага почистването на зоните трудни за достъп, където може да се събере храна. Рафт на колелца осигурява лесен достъп до всички части във фурната като просто се изважда и се връща обратно. 
 • LCD стъклено табло със сензорен  контрол осигурява осветяването и прави операциите видими за максимално бърза употреба. Сензор за близост осветява контролерите в осем различни цвята и предлага осем езика от менюто за управление. Стъклените табла за контрол са лесни за управление и имат изискан стил. Красотата е във всеки детайл – фурната е плътно остъклена от единия край до другия и открива широка зона за ясно и цялостно виждане на храната. 
 • Иновативна система включва електронен контрол на фурната и електронни сензори с платинени накрайници, които осигуряват разпределение на топлината и максимум контрол на процесите. 
 • Конвекционното печене е опция за приготвяне на големи парчета месо. Този режим осигурява завъртане на топлината от всички страни, като го запазва сочно и изпича месото с до 25 % по-бързо в сравнение с конвенционалните фурни. 
 • Супер голяма фурна предлага възможност да се готвят големи блюда за специални случаи и позволява да приготвяте повече от едно ястие едновременно.

Индукционните котлони
Индукционните керамични котлони са сред последните иновации и бързо навлязоха на пазара, поради ефективното готвене, което осигуряват. Те подгряват водата по-бързо от газов котлон, като в същото време могат лесно и бързо да се почистват.


 • Индукционните котлони използват различна технология в сравнение с другите готварски методи. 
 • Индукционният котлон загрява само зоната, която влиза в пряк контакт с готварския съд. Чрез електромагитно поле те загряват само готварския съд. Но готварския съд трябва да бъде метален и да реагира на магнит, за да позволява преноса на енергия. Индукционният котлон, върху който не е поставен готварски съд остава студен при докосване. 
 • Друго предимство на тези котлони е, че се готви изключително бързо и се достига бързо до висок градус на температурата за готвене. 
 • Индукционните котлони пестят енергия, тъй като топлината отива директно да загрее съда и няма излишна загуба на топлина, както е при газовите и електрическите котлони.

Хладилникът 
Френска врата с фризер отдолу е сред най-новите тенденции в дизайна на хладилници. Френската врата (двойна врата, която се отваря от центъра към страните) позволява лесен достъп до всички зони в хладилника. Ясна и ярка LED светлина помага да видите и откриете бързо храната. Високо технологичните LED контролери добавят стил, който се забелязва веднага. Хладилниците с френска врата са много подходящи за вграждане. Техният изчистен дизайн е подходящ за визията на всяка съвременна кухня. Неръждаема стомана и иноксови дръжки придават елегантност. Два изпарителя осигуряват запазването на храната в хладилника свежа максимално дълго време, а разпределението на рафтовете вътре може да се регулира и асемблира в зависимост от големината на нещата, които искате да съхраните. Така в различни моменти можете да преместите рафтовете и да осигурите по-високо място за съхранение – за бутилка например, а друг път да поставите два рафта по-близо за повече на брой, но по-малки предмети. 


Модерните хладилници улесняват съвременния напрегнат начин на живот. Сензорно LCD управление и неръждаем стоманен диспенсър са последните иновации в света на хладилниците. Водният диспенсър вече е снабден със специален филтър за пречистване на водата. 


Миялните машини
Те осигуряват до 65 % повече мощност, като гарантират чистота на всички съдове. Когато извадите съдовете от миялната, те са сухи и готови за сервиране. Край на предварителното почистване на металните прибори за хранене преди да ги поставите за миене! Приборите за хранене са с сухи и бляскави, когато ги извадите от миялната. Това е благодарение на мощни водни дюзи, които насочват водата точно към мястото, където са разположени кошничките за приборите в миялната машина. Няма нужда да почиствате и храната от чиниите. Специален разпределител  с честота на въртене 3600 оборота в минута отстранява храната от съдовете в миялната. Програма за миене в четири етапа за миене и изсушаване бързо загрява водата до оптималните условия за миене и затопля въздуха, за да помогне ефективно да се изсушат всички съдове до края на цикъла на програмата. Така че може да намалите кърпите за подсушаване в кухнята до минимум и да прекарвате по-малко време в бърсане на чинии. Специални регулируеми рафтове осигуряват различна височина в миялната и позволяват да поставяте и по-големи съдове за миене.  

Автор: Мая Янева
Закони Нормативна база Коментари