Екзотично пътуване по света от … балкона

Различните стилове на интериорно оформление ви „потапят” директно към желаната дестинация
19.08.2019
Лилия Лозанова
2740
тераса, балкони и тераси, преобразяване балкон, дизайн за тераса
Балконът като ”окото към света” е най-подходящото място да се бъде преобразен в стила на харесваната държава за екскурзия.
Източник: www.hatcoroofingandconstruction.com

Балконът е нашата връзка с околния свят. От него можем да се порадваме на небето, слънцето, на гледката, на всеки сезон. Независимо дали е лято или зима, често ни се иска да не сме  у дома, а някъде да пътуваме по широкия свят. Разбира се, всеки от нас има любими дестинации, но предпочита някоя страна, в която мечтае да посети. Затова балкона като ”окото към света” е най-подходящото място да се бъде преобразен в стила на харесваната държава за екскурзия и релакс.Така това малко пространство изведнъж ще се превърне в любимо място за почивка и …пътуване. Можете да запретнете ръкави, защото сега е подходящо време да преобразите това кътче.


Ето някои идеи за превръщането му в екзотична дестинация:

Източник: www.matadornetwork.com


Италиански стил
Ако сте любители на Италия, този интериорен стил предполага   интересно съчетание на средиземноморски полъх, историцизъм, изкуство. Тъй като асоциациите са със слънце  и топлина, цветовата гама включва меки и пастелни тонове.  Най-популярните цветове са крем, пясъчно, теракота, светла и тъмна маслина.
 

Столовете и масичката, обикновено са с богати орнаменти, с дъх на историцизъм. Източник: www.casasmithdesigns.com


Мебелите трябва да са от естествени материали. Те са обикновено в светли цветове, за предпочитане бели. Столовете и масичката, обикновено са с богати орнаменти, с дъх на историцизъм. Ако поставите дървени рафтове, то можете да ги запълните със сушени билки или саксии. Не забравяйте и италианските завеси. Разбира се на стената ще изглеждат прекрасно картини или пейзажи. Така всеки път, когато излезете на балкона, ще се чувствате  морски бриз и мирис на италианско изкуство.

 

                                 Японски стил. Източник: www.i.pinimg.com

Японски стил
Ако искате да пътувате или живеете в Страната на изгряващото слънце,можете да пренесете нейната атмосфера в своя дом. Японската култура е наситена с любов и уважение към природата. Затова основните елементи са големите прозорци на балкона.Добавянето на традиционни растения като бонсай и бамбук  също ще внесе източен полъх.
 

          Японски стил. Източник: www.simplesdecoracao.com.br и www.boxerjam.com


Плъзгащите врати или паравани са едно от древните решения за малки пространства като балкона. Японските къщи обикновено са малки и в тях всеки сантиметър е организиран функционално. Автентичният японски параван се нарича Шоджи. Цялостната декорация на балкона в японски стил можете да използвате естествени естествени материали - камъчета, бамбук, рогозки.
 

           
Ориенталски стил. Източник: www.bgintal.ru  и  www.buddyberries.com


Ориенталски стил
Ако свързвате почивката с някоя арабска страна, можете да превърнете балкона в „Приказка от 1001 нощ”. Разбира се, важно е да заложите на традиционни цветове за стените или за тъканите като кафяво, златисто, червено, зелено, тюркоазено.
 

  Мебелите са обикновено са ниски пейки, покрити с пъстри тъкани, затрупани с меки възглавници.
Източник: www.pinindec.com и www.osxnasozi.com

Мебелите са обикновено са ниски пейки, покрити с пъстри тъкани, затрупани с меки възглавници. Масичката трябва  също да е ниска, с пъстра покривка, на която ще пиете ароматно турско кафе. За допълнителен уют можете да прибавите нергиле. Завесите трябва да са от скъпи материи -кадифе, велур, брокат. Като декоративни елементи може да се използват мънистата, като украсите с тях например керамичните саксии. За романтични вечери може да използвате свещници и газена лампа, която ще напомня приказката за Аладин.
 

      Ако любимата Ви дестинация е Гърция, а все не достига  отпуската, изберете средиземноморски стил на балкона. Източник: www.ofdesign.net /  www.rozali.com


Средиземноморски стил
Ако любимата Ви дестинация е Гърция, а все не достига  отпуската, изберете средиземноморски стил на балкона. Идеята е цялостната визия на това кътче да включва много слънце и мирис на море. Основните цветове са бяло и синьо, както и различните нюанси на пясъчно жълтото и охрата. Затова  добре е да имате широки прозорци и врати, водещи към това пространство, което така визуално ще изглежда по-просторно.
 


          Заложете и на геометричните линии и форми. Източник: www.incheonfair.org


Заложете и на геометричните линии и форми, а също и на елинистичния стил в интериора, за да пресъздадете атмосферата. Керамиката е много популярна в средиземноморския стил, както за подови настилки, така и за облицовка на стените.

 

  Дървените маси и столове създават контраст със светлите стени. Снимки: www.amazonaws.com и www.homeyohmy.com


Саксиите с цветя са необходимост. До тях  ще изглеждат добре прозрачни съдове с пясък и миди, както  и мраморните вази, гръцки статуетки. Дървените маси и столове създават контраст със светлите стени. Ако се спрете на мебели от ракита, които също създават плажна атмосфера.  Интересен вариант е люлеещ се стол от ратан. Така всеки ден ще имате усещането, че сте на някой райски  остров.

 


Където и да искате да пътувате по света,
можете да превърнете балкона си 
в екзотично кътче за отмора и разнообразие.

 

 

Автор: Лилия Лозанова
Закони Нормативна база Коментари