Еднофамилна къща с луксозно излъчване

Представяме Ви Къща "Деси" - проект на еднофамилна къща с басейн, с проектант студио "Стършанов Архитекти".
19.12.2023
Стършанов архитекти
2403
проект на еднофамилна къща, къща Деси, студио Стършанов Архитекти, къща с басейн
Източник: Визуализация: арх. студио "Стършанов Архитекти"

Обект: Еднофамилна къща "Деси"
Проектант: Архитектурно студио "Стършанов Архитекти"
Застроена площ: 155 кв. м
РЗП: 264 кв. м
Спални: 3
Бани: 3


Проектът на къща „Деси“ е създаден според индивидуалния стил и потребности на клиентите на архитектурно студио "Стършанов Архитекти". Той покрива изискванията им за дом, който съчетава класическа елегантност, модерен лукс и ежедневна функционалност.


Визуализация: арх. студио "Стършанов Архитекти"

Фасадата на двуетажната къща е решена в изчистени линии и стилно бяло, със семпли колонади, които съчетават класиката и съвремието. Детайлите подчертават просторната веранда и басейна, като създават усещане за луксозен хотел. Френските врати и огромните прозорци допълват впечатлението за светлина и простор, като в същото време обединяват вътрешното и външното пространство и подчертават ваканционния начин на живот. През нощта тази функция се изпълнява от вградените в таваните и стълбите лампи, които осветяват силуета на дома и пътеките край него.


Визуализация: арх. студио "Стършанов Архитекти"

Вътрешността на дома е решена в най-добрите съвременни практики и обслужва начина на живот на семейството. На първия етаж е разположена голяма дневна, която обединява кухня, трапезария и кът за отдих. Френската врата и панорамният прозорец са обърнати към верандата и басейна, но тъй като се наложи да е обърната на север, дневната разполага с още няколко големи прозореца. Така в нея има достатъчно светлина и простор за семейни вечери или големи партита. На този етаж се намират също така банята и спалнята за гости със собствен дрешник. В плана са предвидени и няколко функционални помещения като мокро помещение под стълбището и удобен склад с вход откъм двора.

Разпределение етаж 1,     Източник: арх. студио "Стършанов Архитекти"

Вторият етаж предлага две симетрични семейни спални, всяка от които разполага със собствен санитарен възел и голяма гардеробна. Те са изключително светли, заради френските врати и допълнителните прозорци, с които разполагат. Към тях е терасата, отново обърната към двора и басейна.

Разпределение етаж 2     Източник: арх. студио "Стършанов Архитекти"

 

Закони Нормативна база Коментари