Древните пирамиди... вдъхновяват новата колекция на Ideal Standard – Imagine

Ideal Standard представи новата си колекция Imagine на изложението ISH 2007 във Франкфурт.
15.07.2007
Идеал Стандарт - Видима АД
376
интериор, баня, мивка, тоалетна чиния, шкафове, ideal standard

Създателят на колекцията дизайнерът Ронен Джоузеф твърди, че е бил вдъхновен от трапецовидните геометрични форми, които присъстват в древноегипетските пирамиди. В дизайна му присъстват два припокриващи се трапеца, което придава авангардност на моделите и отива отвъд правите линии и ъгли, характерни за минималистичните концепции.
“Моят дизайн виждам като един вид еволюция на сжъвременните тенденции към минимализъм. Опитах се да създам една силна концепция. Не само изчистена форма, а нещо много повече”, споделя Ронен Джоузеф. “Поиграх си с различни форми и се опитах да намеря обща естетика, която изглежда добре в различни пропорции. Освен това винаги съм се интересувал от древността и съм се впечатлявал от пирамидите. Формите, които са постигнати при тях, са много вълнуващи и създават перфектен баланс между покой и движение.”


 

Триизмерният трапецовиден дизайн на Imagine допринася за създаване на допълнително място отгоре на мивката. Модерната технология Ideal Flow, представляваща невидим преливник, придава на мивката завършен и хармоничен вид. Благодарение на Ideal Flow мивките вече нямат нужда от неприятните и събиращи мръсотия отвори на преливниците. Ако нивото на водата надвиши максимума, системата задейства автоматичното отваряне на пробката и така не се допуска преливане.


 

Imagine включва 17 различни артикула от санитарен порцелан - мивки, тоалетни, бидета и вани, както и 20 мебели, отличаващи се с приятен външен вид и предлагащи различни възможности за съхранение на вещи. Мебелите се предлагат с лаково покритие в два цвята, три модела дизайн по избор и два вида дървено покритие.


Колекцията предлага и шкафове под мивката с вградена отточна тръба, която е много по-къса от стандартните. Това позволява да се освободи допълнително място за съхранение, което значително се губи при по-големите отточни тръби под мивките. Различните цветове и възможности за декорация на мебелите позволяват на всеки да придаде на банята си отличаващ се външен вид, който да отговаря на неговите лични вкусове.


 

Сред допълнителните екстри, които се предлагат с колекцията Imagine, е плавно затварящата се седалка на тоалетната чиния, с която се избягва шумното затваряне. Почистването се улеснява от системата Ideal Plus на Ideal Standard, представляваща специално обработена повърхност, по която капките вода се стичат бързо и лесно.

Imagine осигурява усещане за хармония, динамизъм и масивност. Колекцията отразява философията на Ideal Standard да предлага продукти, предназначени да помагат на хората да създават жизнени пространства, които подобряват физическото и духовното им състояние и доставят удоволствие.

 

Закони Нормативна база Коментари