Дом под земята – екстравагантна землянка на рок-музикант.

Къщата OUTrial House е дом на рок-музикант, който буквално изглежда като неделима част от околния ланшафт – живописна хълмиста местност, заобиколена от дървета.
19.03.2012
Антоанета Салфидж
218
дом, архитектура, къща под земята, promes kwk., outrial house
Дом под земята – една екстравагантна землянка на рок-музикант
Източник: Promes KWK.

OUTrial House  притежава няколко определящи характеристики, които правят възможна хармоничната интеграция на жилището с природата.
Автори на необичайния проект са полските архитекти от студио Promes KWK. Те разработват идеята си като „повдигат” част от земните пластове и покриват покрива с трева, така че, сякаш къщата да се скрие под земята.
В процеса на работа, почти при завършването на проекта, инвеститорът поставя и още едно условие – къщата трябва да включва неголямо звукозаписно студио. Това помещение се създава като се обединяват покрива на първия етаж и в земята се врязва нов фундамент, буквално вкопан в зелената равнина.


   

Това необичайно решение води до създаването на атриум, до който може да се стигне само от вътрешността на къщата. За разлика от типичния атриум обаче полученото пространство има всички характеристики и на външна градина, който всъщност е част от вътрешността на дома.  По този начин в резултат на една успешно реализирана задача в жилището се създава нетипичен атриум с функция на екстериор или по-точно част от интериора на еко-жилището.


   

За да се гарантира комфорта на работа на музиканта зоната на студиото му се изолира от останалата част на дома. Разкошната смесица от природни и технологични характеристики изграждат комфортната и уютна атмосфера в къщата.
С творчеството на авторите можете да се запознаете на авторския им сайт в Катовице. http://www.kwkpromes.pl/

 

Автор: Антоанета Салфидж
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари