Домашен асансьор

Една от основните грижи на човечеството, към която е насочена дейността му, е да облекчи живота си, да го направи по-лесен, да му коства по-малко усилия.
15.01.2008
Невена Пoпкирова
1238
асансьор, ескалатор, лифт

Една от основните грижи на човечеството, към която е насочена дейността му, е да облекчи живота си, да го направи по-лесен, да му коства по-малко усилия. Плод на този стремеж е превозното средство асансьор, наричан още лифт или ескалатор. Виждали сме асансьори за вертикална посока, а в последно време по големите летища и за хоризонтална посока, виждали сме товарни асансьори за стоки и големи предмети, за леки коли и др. Най-често пътуваме с пътнически асансьори за превоз на хора.

Съществуват и различни принципи на задвижване на асансьорите: с изтегляне (задвижвани от зъбчат механизъм с прав или променлив ток), хидравлични и изкачващи се сами нагоре асансьори с вградена в тях движеща машина. Всички видове асансьори са в наша услуга, предлагайки едни или други качества, които ценим в различните случаи.

Независимо от съветите на лекарите, че заради сърцето си трябва да избягваме винаги асансьора и да се качваме по стълбите, в много случаи ползването на асансьор се налага обективно – когато сме затруднени в движенията си, когато имаме да качваме например количката с малко дете на горните етажи, когато се местим и трябва да пренесем мебели и покъщнина или когато сме натоварени с покупки.

В нашите гъсто заселени градове с високи блокове не са много желаещите, които искат да се качат на 12 етаж на собствен ход.

Развитието на техниката от една страна и натрупването на финансови средства у отделния потребител от друга, доведоха до създаването и ползването на “домашен асансьор”. Домашните асансьори покриват 2-3 етажа.

Например, ако къщата ви е разположена на стръмен наклон, близко до ума е да се използва асансьор, който да ви издигне от нивото на пътя и входната врата на парцела или гаража - до нивото на къщата. Благодарение на PVC или алуминиеви стъклени конструкции, асансьорната кабина може да се оформи красиво и да служи даже като украшение за вашата вила или къща.

Не по-малко привлекателна възможност, особено ако в къщата живеят възрастни хора, е асансьорът-седалка, която се движи по перилото на стълбата, било в хола или в стълбищната клетка. Домашните асансьори включват и кухненските устройства, много удобни за малки хотели и големи еднофамилни къщи.

Домашният асансьор е хубаво нещо, което вече може да се купи и у нас!
 


   

Автор: Невена Пoпкирова
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари