Дограмата като дългосрочна инвестиция

SCHUCO в полза на всеобщия стремеж към екологичното производство
31.05.2013
Aлукьонигщал ЕООД
162
schüco, дограма, прозорци, къща, строителство
Дограмата като дългосрочна инвестиция
Източник: Aлукьонигщал ЕООД

Строителството трябва да се разглежда като нещо, което определя качеството на нашия живот в дългосрочен аспект и не трябва да се възприема като консуматив за краткосрочно удоволствие.

Най-високият икономически ефект от една инвестиция се постига - като подобрим най-слабия елемент от сградите – а именно – дограмата, по отношение на едни от най-важните строително-физични показатели:

  • топлинна изолация,
  • шумоизолация,
  • сигурност срещу взлом,
  • опасност от течове и
  • образуване на мухъл и конденз.

 

Макар и да придаваме определен приоритет на един или друг от тези параметри, дограмата все пак ще трябва да осигури достатъчна надеждност във всички показатели, и ако само един от тях не е задоволителен, може да се наложи подмяна на дограмата.

Казаното дотук всъщност представлява основната разлика между некачествените продукти, които наблягат на примамлива цена и задоволяване само на определени интуитивни изисквания (като външен вид на профила, цвят, модел на дръжка), и продукти, които осигуряват безкомпромисно качество във всички направления и то за дълъг период от време.

Системите на SCHUCO са разработени с идеята да осигуряват истинска добавена стойност и комфорт. По отношение на топлинната изолация е постигнато ниво, достигащо до стандарта на пасивните къщи с нужда от енергия за отопление, която е с 80-90% по-ниска от тази на стандартните жилища.

Сигурността срещу взлом за съжаление също е потребност, която трябва да бъде осигурена. Тук системите на SCHUCO предлагат висок клас на сигурност, който се осъществява от специални обкови, които надеждно предпазват от нежелани посетители.

Не трябва да забравяме и качеството на самите материали, които в днешно време трябва да отговарят не само на високите изисквания за здравина, но и да са дълготрайни и екологични, като се предвижда добра възможност за рециклиране след края на живота на изделието.

Алуминият в това отношение е много добър материал, защото практически не подлежи на корозия за дълго време и едновременно с това се рециклира много лесно. Вече се разработват и уплътнения, които се произвеждат на базата на растителни суровини - усилие, което прави SCHUCO в полза на всеобщия стремеж към екологичното производство.

Автор: Aлукьонигщал ЕООД
Закони Нормативна база Коментари