Доброволци от Винербергер градят къщи по проект на Хабитат.

Доброволческа група от Винербергер се включи в изграждането на първите къщи в Костинброд по проекта със социална насоченост на Хабитат България.
14.08.2013
Винербергер ЕООД
103
wienerberger, тухли, керамични блокове, зидове, porotherm
Служители и управители се обединиха около идеята.
Източник: Винербергер ЕООД

Винербергер е основен партньор на Habitat for Humanity в проекта за изграждане на жилища със социална насоченост в Костинброд. Компанията подкрепя проекта със строителни материали, които се произвеждат от всички фирми в групата на Винербергер. За стените се използват керамичните тухли на Винербергер - Porotherm, за покривите – керамичните керемиди на Tondach, за вътрешно-сградните инсталации – продуктите на Pipelife. 

Служители и управители се обединиха около идеята, че Винербергер може да бъде полезна не само с предоставянето на висококачествени строителни материали, но и да вложи личен принос като се включи в доброволчески отряд, който да помогне при изграждането на първите къщи от проекта. Така спонтанно организиралите се доброволци захвърлиха костюмите и вратовръзките и се захванаха за кофите с разтвор и тухлите Porotherm. 

В акцията взеха участие 10 човека от администрацията на фирмата в София и Луковит. Още рано сутринта доброволческата група се събра на обекта, заредена с енергия и ентусиазъм. Управителят на Habitat for Humanity България и домакин на строителния обект – Минчо Бенов – приветства доброволците с „Добре дошли“ и изрази своята благодарност за подкрепата на Винербергер не само по отношение на предоставените строителни материали, но и за личния ангажимент, който служителите на фирмата поемат с безвъзмездния си труд. 

След това групата получи надлежен инструктаж от техническия ръководител на обекта за безопасна работа на строителната площадка и мерките, които задължително трябва да бъдат предприети за да се гарантира безопасността на всеки един участник в строителния процес. Доброволците бяха разпределени на четири групи и бяха разяснени основните им задължения. Във всяка група имаше по един по-опитен участник, който помагаше на останалите участници и ги наставляваше. Това гарантира качественото изпълнение на задачата.

Тежката физическа работа и жаркото слънце не успяха да сплашат никого и усмивките се оказаха неразделна част от работното облекло. Улисани в работата всички загубиха представа за времето. Късна обедна почивка позволи да се отхвърли и офисната работа чрез телефонни разговори и кратки мейли. В края на деня вече се виждаха първите значими резултати от усърдието и това зареди всички с допълнителна енергия. 

След приключване на заплануваната работа всички служители на Винербергер изпитаха сладката умора на удовлетворението от добре свършената работа и мнозина се заканиха да се включат и в следващите организирани доброволчески групи.

+2
Автор: Винербергер ЕООД
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари