Дискретен аскетизъм

В тази резиденция обаче пространствата са толкова отворени и големи, че дървото не само не тежи, но присъствието му е елегантно и дори с намигване за дискретен аскетизъм.
14.03.2013
Антоанета Салфидж
114
къща, дизайн, вила, архитектура, сглобяема къща
Фасадата на къщата е приятелски настроена към природата
Източник: http://www.alejandrosanchezgarcia.com

Архитектура:  Alejandro Sánchez García Arquitectos
Реализация: 2008
Местоположение: Мексико
РЗП: 870м2
Фотограф: Jaime Navarro


Това е частна къща, проектирана от архитектурното студио Alejandro Sánchez García Arquitectos и построена през 2008 година.


Дизайнът на къщата е комбинация от стъкло и метал. www.alejandrosanchezgarcia.com


Имотът се намира в Мексико в красива местност но с твърде неравен терен. Собствениците предпочитат вилата им да е разгърната на един етаж и да е максимално обърната към природата. Архитектите предлагат доста сложно проектантско решение, с което запазват неравностите на терена, но без да чупят пода на сградата на нива. Получава се така, че къщата изглежда като че кацнала на хълм и то така, че сякаш терасата й всеки момент ще се килне от високото.www.alejandrosanchezgarcia.com, © Jaime Navarro

Фасадата на къщата също е доста приятелски настроена към природата. Стените са на половина са изградени от големи стъклопакети, които пускат гледката към природата вкъщи. Сградата разполага с няколко открити и покрити тераси, които създават чувството, че се намираш в съвсем естествена природна среда.


www.alejandrosanchezgarcia.com, © Jaime Navarro


Обърнатата към природата къща логично е с интериор, изпълнен от естествени материали. Основните интериорни елементи са изпълнени от дърво. Масивът присъства във всички помещения – спални, дневна, баните, верандите. По скоро въпрос на дизайн е комбинацията му със стъкло и метал. В тази резиденция обаче пространствата са толкова отворени и големи, че дървото не само не тежи, но присъствието му е елегантно и дори с намигване за дискретен аскетизъм.


 

Автор: Антоанета Салфидж
Закони Нормативна база Коментари