Дизайн събира Азия, Африка и Европа в къща в Алпите

Белгийската декораторка Lionel Jadot е автор на тази почти приказна трансформация на селска хижа в забележителна планинска вила.
15.01.2013
Антоанета Салфидж
236
интериор, архитектура, дървена къща, планинска къща, къща в планината
Съвършена визия на уютен дървен дом насред планинските върхове
Източник: http://freshome.com/2012/12/07/former-farmhouse-converted-into-sophisticated-yet-bohemian-chalet-in-the-alps/

Белгийската декораторка Lionel Jadot http://lioneljadot.com/ е автор на тази почти приказна трансформация на селска хижа в забележителна планинска вила.


Дървената къща се намира близо до Megève, известен планински курорт във френските Алпи. Старата постройка изисква пълен ремонт на стаите, но и на терена пред сградата. Къщата е заобиколена от прекрасни алпийски гледки, които целогодишна предлагат зашеметяващи панорами. Това богатство дизайнерката решава да подчертае като създава отворена дневна зона пред къщата. Новата веранда е с тераса и покрив и се простира на 12 кв. м. Целият първи етаж също се съобразява с отворената към природата архитектура. Стените се „отварят“ с големи френски прозорци, които буквално пускат пейзажа в къщата.


Съвършената визия на уютен дървен дом насред планинските върхове естествено се допълва от камината в центъра на дневната.  Специфичният характер на интериора се създава от уж небрежния стилистичен микс на текстил, шарки и аксесоари. Сякаш целият свят се е събрал във вилата, за да внесе багри и уют сред величествената планина. Естетското око няма как да не разпознае трофеите от Африка, мароканските килими, азиатските шарки и аксесоари. Всички те обаче присъстват в интериора съвсем естествено, като парчета от един вълшебен микс, създаден за да опиянява с цвят, форма и усещане за минало.

+10
Автор: Антоанета Салфидж
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
BLACKBOARD PAINT Боя за черна дъска, на водна база и специална композиция акрилни смоли

Подходяща за създаване на повърхности с ефект на черна дъска. Специален състав за лесно изтриване с гъба, без да оставя тебешир.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари