Дизайнерски трикове за разкрасяване на дома

Чрез използване на няколко дизайнерски трика ще съумеете да постигнете мечтания от вас интериор, при това с по-малко средства отколкото предполагате.
14.04.2014
инж.Полина Петкова
734
къща, интериор, дизайн, дом, интериорен дизайн
Чистота и ред – синоним на красиво
Източник: http://viewhometrends.com

Често в списанията виждаме красиво оформени домове и си задаваме въпроса, дали нещо при нас е не на мястото си. Истината е, че за да придадете на своя дом подобен вид, е по-лесно, отколкото си мислите. Чрез използване на няколко дизайнерски трика ще съумеете да постигнете мечтания от вас интериор, при това с по-малко средства отколкото предполагате. Ако искате да дадете на дома си свежо усещане, нов и красив облик, то опитайте някои от следните лесни и достъпни дизайнерски трика.
 


1. Почистете и подредете.
Когато се вгледате внимателно в къщите от списанията, ще забележите нещо общо между всяка една от тях – те са безупречно чисти. Там няма да видите захвърлено списание, дистанционно управление, оставена празна чаша. Няма да забележите дори и прашинка. Домовете поместени в тези списания, използват подход към дизайна, в който се следва максимата: колкото по-малко (безпорядък), толкова по-добре (красиво). Отделете малко време и подредете дома си. Приберете всички неща, които не използвате ежедневно, в складово помещение или скрин, може също така да разпродадете вещите които не са ви необходими. Най-лесният начин да разкрасите къщата, е като започнете на чисто. 

Удачен избор на цветове,  http://interiorfind.com


2. Изберете естествени нюанси.
Докато за някои, стаите изпъстрени в драстично смели цветове са вдъхновяващи, то експертите в областта съветват всяка стая да бъде боядисана в естествен нюанс. Това придава на къщата усещане за пространство. Ако държите ярките цветове да присъстват във вашия дом, то може да ги използвате като акцент, така че да допълнят общият облик на стаята. Таванът трябва да бъде около два нюанса по-светъл от стените в помещението. Изборът на тъмни цветове за боядисването на горната част на помещението, могат лесно да изиграят лоша шега, като допринесат за чувството, че стаята е по-малка и схлупена. Усещането за пространство и широта се постига с по-светли тонове.

Перфектно сливане на платното със стената, http://www.interiordesignarticle.com


3. Изберете изчистени линии за декоративните елементи.
Богато украсените декорации, огледала и рамки за картини придават на стаята много по-помпозен вид, отколкото е необходимо. Вместо това, може да акцентирате на изчистените линии, които допринасят за естетичен и изящен облик на помещенията. Ако искате една стая да стане по-светла, то може да поставите огледало на стената, точно срещу прозореца. Правилно оразмереното огледало, ще отразява така дневната светлината, че тя ще се разпръсква равномерно. Използвайки този трик, помещението ще стане по-ярко и светло. 


4. Заложете на модерното изкуство пред класиката.
Класическите произведения на изкуството придават на стаята скучен, музеен стил, докато модерното изкуство дава усещането за пространство. За постигането на най-добри резултати, изберете творба в, която има цвят, който съответства на този на стената на която ще я окачите. Тя трябва да представлява акцент, различен от основният цвят използван в помещението. Това ще позволи, платното да се слее плавно със стената, а не да изглежда не на място. При поставянето на картини се уверете, че те са на нивото на очите. Изкуството, което е окачено твърде ниско или високо разконцентрира равновесието в стаята и ѝ придава по-дезорганизиран вид.

Добавяне на антична естетика във всекидневната, http://www.sadieandstella.com


5. Добавете малко антични елементи.
Ако решите все пак да заложите на антика, то изберете такава, която си струва да бъде показана. Често тези предмети са покрити с патина, която добавя усещане за топлина и стил във всяко помещение. Правилото е да бъдете внимателни и да не прекалявате с тях. Пазаруването от антикварни магазини може бързо да се превърне в колекционерска страст, но това ще ви отдалечи от целта като придаде на дома ви вид на гаражна разпродажба.


6. Растенията са чудесно допълнение. 
Добавянето на малко зеленина в която и да е стая, никога няма да бъде грешка. Няколко стратегически разположени цветя, значително ще подобрят декора на помещението и ще придадат усещането за свежест и красота.

Зеленината освежава стаята, http://www.inool.com


7. Избягвайте модните течения.
В интериорният дизайн, тенденциите са точно това - тенденции. Това означава, че модните трикове в обзавеждането имат временен ефект и вероятно докато съумеете да подновите интериора си, това течение вече ще е отминало. Ако нямате достатъчно средства и време, непрекъснато да актуализирате оформлението на дома си, се възползвайте от изпитаните дизайнерски трикове които ви представихме.

Автор: инж.Полина Петкова
Закони Нормативна база Коментари