Дизайнерски идеи за спалнята

Спалнята е не просто най-личното, но и най-скритото помещение в дома.
14.02.2013
Антоанета Салфидж
506
интериор, тенденции, спалня, дом, диайн
Основен акцент е декоративното огледало - дизайнерското студио HePe Design
Източник: http://hayriyepinar.deviantart.com/

Спалнята е не просто най-личното, но и най-скритото помещение в дома. То не е предназначено за показ както всекидневната и вероятно заради това се налага мнението, че спалнята не е нужно да е атрактивна и изразителна.


Така ли е, наистина? Спалнята на първо място е убежище, в което се скриваме от външния мир и където оставаме насаме със себе си. Това обаче не означава, че трябва да е скучна и аскетски обзаведена, като килия. Именно спалнята е мястото, което най-вече трябва да се хареса на самите нас, да успокоява емоциите ни, да провокира духа ни. Поне така е според дизайнерите, чийто проекти за интериорни решения ви представяме в този обзор.


Дизайнерите от студио ELFTUG предлагат концептуален и остроумен дизайн на спалнята, който всяка вечер ще напомня на собствениците, че животът се състои от последователни черни и бели полюси. В интериора достойно място заема будилникът, който е спрял на най-благоприятния час за лягане, а надписът над леглото напомня, че най-добрият път за осъществяване на мечтите започва веднага, след като се събудим.


Дизайнерското студио Johnny Young  предлага перфектен дизайн с отразяващи стъклени повърхности, интегрирани в архитектурата на помещението. С него линеарността на пространството се деформира и то придобива резки праволинейни черти.


Подобие на цветна палитра постигат в интериора на спалнята дизайнерите от Red Brent.  Цветните петна се открояват на матовите повърхности и създават мека атмосфера, в която визуално доминира композицията от две картини над леглото.


Интериорът в тази дамска спалня напомня за топлите сезони, букетите, коктейлите, плодовите салати и пътешествията.


Основен акцент в тази луксозна спалня, създадена от дизайнерското студио HePe Design е декоративното огледало, разположено на стената, която е зад таблата на леглото. Съществен декоративен елемент е и интересния полилей, който прилича на падащи от тавана едри капки дъжд. Плътните тъмни цветове, многообразието от рисунъци и текстури са само фон за тази приказна композиция.


С творчеството на авторите на представените интериори можете да се запознаете на авторските им сайтове:
http://elftug.deviantart.com/,
http://tankq77.deviantart.com/,
http://red-brent.deviantart.com/,
http://hayriyepinar.deviantart.com/

+1
Автор: Антоанета Салфидж
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари