Дизайнерските умивалници на Ruy Ohtake за Roca - вече и на българския пазар

Колекцията получи най-високото отличие Red Dot 2019 design awards, ‘Best of the best’
14.10.2020
Рока България
1181
баня, roca, умивалници, приключенски душ, колекция умивалници
Умивалниците са изработени от супер тънкия и много здрав материал Fineceramic®, създаден специално от Roca
Източник: Рока България, www.roca.bg

Органични линии и непреходен дизайн, богатство на форми и цветове, изключително изящество в изработката от супер тънък порцелан. Тези характеристики отличават новата колекция умивалници на известния бразилски архитект и дизайнер Ruy Ohtake, която през септември месец достигна до България, след като очарова посетителите на световните изложения за продукти за баня. Колекцията получи най-високата награда ‘Best of the best’на Red Dot 2019 design awards, присъдена й от 40 членното жури след оценка на 5500 дизайнерски продукта от 55 държави.
 


За създаването на тази забележителна колекция от мивки за баня, Ruy Ohtake черпи вдъхновение от елементите на природата – морските вълни, постоянно променящата се линия на хоризонта и най-чистата форма на дизайна, яйцето.
 

„Наистина харесвам извития елемент, той е много по-специален от една права линия“, казва дизайнерът и архитект Ruy Ohtake, разсъждавайки върху творението си.


Конкретно дизайнът на тази колекция е насочен и към въплъщаване на сложните усещания и интимност, които всеки човек свързва с умивалника при ежедневна употреба: сутрин хората отиват до банята, мият ръцете си, лицето и зъбите си и често започват деня, като обмислят какво са направили вчера или какво ще правят днес. Тези минути са много красиви и важни“, казва дизайнерът. „Затова умивалникът за баня трябва да е привлекателен и проектиран така, че да бъде нещо специално.“
 

Ето защо той създава за Roca дизайн на мивки в 2 основни форми – овална и кръгла, които се предлагат с 5 матови покрития (Бяло, Беж, Перла, Оникс и Кафе), както и в класическото Гланцово бяло.
 

 


Умивалниците са изработени от супер тънкия и много здрав материал Fineceramic®, създаден специално от Roca, който позволява създаването на порцеланови изделия с много тънки стени (максимална дебелина 5 мм) и изключително елегантни форми.

 

Закони Нормативна база Коментари