Дибла Семинар - петима световноизвестни дизайнери идват в България

Събитие от ранга и естеството на „Дибла Семинар“ не се е случвало никога в България.
07.10.2019
Дибла
984
интериорни дизайнери, дизайнери/архитекти, Дибла семинар
Източник: www.dibla.com

За първи път петима световно признати авторитети в сферата на архитектурата, интериорния и продуктов дизайн, както и специалисти по въпроси, свързани с управлението на проекти, маркетинг и външни пазари идват в страната ни по покана на Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла“.

Лекторите ще споделят с публиката своите тайни за успех и богат опит на 10-и октомври 2019 г. в „Интер Експо Център“. Показател за значимостта на събитието за българската проектантска общност е фактът, че един от гостите на предстоящия „Дибла Семинар“ е включен в класацията „Десетте интериорни дизайнери, които промениха света“ на Boca do Lobo и BestInteriorDesigners. „Дибла Семинар“ е най-новият проект на Платформата, който цели да докаже, че българската публика заслужава и може истински да оцени най-доброто от световния дизайн.

ВЗЕМИ СВОЯ БИЛЕТ
- стандартна регистрация до 31 септември 2019
- записване в последния момент от 1 до 9 октомври 2019 срещу по-висока такса

Италианският архитект Федерико Делросо, определен като един от десетте съвременни дизайнери, променили света, ще представи пред публиката авторския си филм „Да мечтаеш истинското“ (“Dreaming the Real”), който е и част от официалния подбор на Миланския фестивал за филми за дизайн 2018 г. Сред многобройните постижения на Делроссо са важните сътрудничества с марки като Davide Groppi, HenryTimi и много други. Неговата стенна лампа Mima е номинирана на 21-вия Златен Компас 2008 и е включена в постоянната колекция на ADI Compasso d'Oro Design Museum, а през 2012 г. проектът му за дизайн на ресторанти Notime е сред финалистите за Best of Year Award.

Определяна за най-влиятелния дизайнер в Близкия Изток, избрана за „Водещ дизайнер на 2018 г.“ от Index Architecture & Design Awards и носител на престижната Награда за цялостен принос от Identity Design Awards, Изабел Пинтадо е истински диамант в короната от лектори на събитието „Дибла Семинар“.  Г-жа Пинтадо е  Старши вицепрезидент за Африка, Китай, Близкия изток, Тайланд и регионален управляващ директор за Дубай, Бангкок, Шанхай към Wilson Associates.

Добре позната на българската публика от участието й в екипа на журито в последните три издания на DIbla Design Awards, Хасегава Аой, ръководител на магистърската програма за интериорен дизайн в Академия „Домус“, Италия, ще разкрие най-важните принципи за успешен маркетинг в интериора и архитектурата.

Инж. Татяна Станчева със своя над 15-годишен разнообразен и богат професионален опит във водещи фирми като Телетек Електроникс и Софарма Трейдинг ще представи практически и работещи съвети за водене и управление на успешен проект, свързан с дизайна. 

Румънският продуктов дизайнер Атила Верес ще сподели какво му е помогнало да спечели редица световни отличия, сред които Наградата за иновации 2019 г. от International Housewares Association, наградата от Design Index ADI, както и първа награда от съревнованието BMW Creative Lab, с което окончателно заявява безспорния си талант и иновативно мислене на световната дизайнерска сцена. През 2015 г. Атила създава свое собствено студио и задава началото на сътрудничество с някои от водещите световни брандове като 3М и Fratelli Guzzini.

В специално предвидените паузи между лекциите посетителите ще имат уникалната възможност да се запознаят отблизо с продукти и услуги на над 20 фирми, работещи в сферата на интериорния дизайн, които ще разположат свои мострени щандове в Б2Б зоната към лекционната аудитория.

Програма:
10:00 – 11:00 – регистрация
11:00 – 11:40 – лекция 1 / Федерико Делроссо
11:40 – 12:20 – лекция 2 / Атила Верес
12:20 – 13:30 – обяд
13:30 – 14:10 – лекция 3 / Хасегава Аой
14:10 – 14:50 – лекция 4 / инж. Татяна Станчева
14:50 – 16:00 – пауза
16:00 – 16:40 – лекция 5 /Изабел Пинтадо

Следете сайта и фейсбук страницата на платформата „Дибла“ за най-актуалната информация.

 

Автор: Дибла
Закони Нормативна база Коментари