Декорация с текстил – вълшебният метод да преобразим дома

Ако искате радикално да преобразите жилищното си пространство, декорацията с текстил е вълшебния метод!
02.03.2023
Весела Кирилова
4235
декорация за дома, декоратвни възглавнички, декорация с текстил, покривки за маса, тишлайфери
Покривка от жакард - не задържа петна и не променя цветовете си при пране.
Източник: Арт Финес, www.finesbg.com, снимка: Ваня Божинова

Текстилът е най-лесният, най-бързият и най-достъпният начин бързо да промените интериора на дома си или стила на декорацията. Ако искате радикално да преобразите жилищното си пространство, това е вълшебният метод!
Колко добре би било да се снабдите с наколко различни сета – текстилни комбинации, с които лесно и ефектно да „преобразите“ дома си, когато спешно се нуждаете от промяна или вдъхновяваща атмосфера, или пристан на мир и любов!

Текстилите за масата

Тишлайферът за маса и тази година се очертава като любим аксесоар за постигане на мигновено въздействие, при това с едно движение. Искате да внесете нотка свежест в презентацията на менюто си, а защо не подчертаете идеята за храната си със съответстващ тишлайфер – време е да разнообразите колекцията си в духа на настоящите тенденции. Вече стана въпрос за любимите на повечето дизайнери десени на райета – изберете такова с по-широки ивици. Цветовете могат да бъдат по-строги или пък цветни такива.

 

Тишлайфери от жакардов текстил - не задържат петна и не променят цветовете си при пране.    Източник: www.finesbg.com, Снимки: Ваня Божинова

Актуални ще бъдат също така ярките цветя и ботаник рисунки, плодови комбинации или арт скици – всички те ще гарантират настроението и ще накарат семейството и гостите ви да се усмихват. В колекцията добавете и задължителните „празнични“ тишлайфери, където също бихте могли да разчупите визията с различни комбинации и позициониране върху масата. Не забравяйте и чудесните допълнение – текстилни панери и кошнички в същия десен.

А ако и вие сте повлияни от тенденциите за здравословно хранене и начин на живот, изразете всичко това като основа за презентиране на неизчерпаемите си идеи за вкусни ястия. Можете да използвате актуалните естествени материи - лен, коноп, юта и да допълните композицията с текстилни салфетки.

 

Тишлайфери от жакард. Състав: 60/40 памук - полиестер, което ги прави устойчиви на петна и лесни за подръжка. Източник: www.finesbg.com, Снимки: Ваня Божинова


За по-специални поводи добавете бляскав тишлайфер, също актуален акцент при текстилите за настоящата година. И разбира се, бъдете креативни, използвайте свежите си идеи импулсивно, имайте под ръка красиви и вдъхновяващи текстилни материи, в различен цвят, плътност и текстури, и импровизирайте. Красивата маса не е задължително да бъде подредена по шаблон.

 
Покривки от жакардов текстил. Устойчиви на петна и лесни за поддръжка.     Източник: www.finesbg.com, Снимки: Ваня Божинова

Покривката

Декорирането на масата започва от покривката. Решението е многокомпонентно и отговорно, заслужаващо специално внимание. Като се има предвид, че покривката дава основата за развитието на цялата концепция за трапезата, но същевременно не трябва да бъде в конфликт с цялостната идея на интериора, най-добрият подход е в балансирането на контрастите.

 
Жакардови покривки в актуални принтове.   Източник: www.finesbg.com, Снимки: Ваня Божинова

Добре е да разполагате с експресивни, ярки модели за създаване на настроение, но също така и с базови и по-спокойни десени, за ежедневни ситуации, или като фон за по-атрактивни допълнения. Заложете на материи с естествена визия, но добре е да потърсите и тези, с обогатена технология за лесна поддръжка. А за да бъде и тази година масата ви модерна, доверете се на тенденциите, които дизайнерите извеждат на преден план.

 

Обложки за книги от текстил - един оригинален аксесоар.     Източник: www.finesbg.com, Снимки: Ваня Божинова

Декоративната панделка

Фишуто в интериора винаги намира своето място, точно както черешката на тортата. И през 2023 г. настроението, което тези завършващи визията акценти могат да създадат, е също така деликатен момент за цялостното внушение.  Много често, на емоционална основа, избираме тъкани, които ни напомнят за минали пътувания, носталгични спомени или класически патерн в модата, също както и такива с ориенталски мотиви могат да бъдат особено изкушаващи за окото, но ключът е да не се прекалява с тях: те трябва да се използват само за разнообразяване и подчертаване на декора, като го правят топъл и уникален.

Деко възглавнички от качествен жакардов текстил.     Източник: www.finesbg.com, Снимки: Ваня Божинова

Декоративните възглавнички

Любимото допълнение за меката мебел – декоративните възглавнички. Вероятно и вие постоянно се сблъсквате с усещането, че никога на са достатъчни и постоянно търсите нови и нови вдъхновения. Тенденцията и при тези елементи за декорация е в постигането на „малка сензация“ всеки път, когато ги погледнете. И точно поради това е необходимо да се запасите с необходимия „арсенал“ за всеки повод и настроение – акцентни и допълващи визията модели и десени.


Възглавничките с принтове на цветя внасят много романтика в дома.     Източник: www.finesbg.com, Снимки: Ваня Божинова

Подбирайки декоративните възглавнички за дневната и в последствие при позиционирането им, в главата ви трябва да изплува „виц“, малка история, която ще разкажете с тях. И още докато възприятието на останалата част от интериора се уталожва, спрямо подбраната концепция, на преден план излизат те – пухкавите деко възглавнички, за да подчертаят вашето виждане и теория за нещата. Избирайте по интуиция, от пръв поглед, стандарти тук са трудно приложими. Но ако все пак искате да сте в унисон с общите тенденции потърсете ново вдъхновение с десени, които са сред фаворитите на настоящата година.

Жакардова покривка с принтове на шоколадови изделия.     Източник: www.finesbg.com, Снимки: Ваня Божинова

Автор: Весела Кирилова
Закони Нормативна база Коментари