Девето издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината.

Събитията се проведоха на 4 април 2013г. в София под новото мото на бранда Ideal Standard – „A Beautiful Use Of Space”
04.04.2013
Apeiron Communication
276
конкурс, Баня на годината, 3d проекти, дизайн, ideal standard
Победителите в тазгодишния конкурс Баня на годината.
Източник: Apeiron Communication

Конкурсът Ideal Standard Баня на годината 2012 завърши с церемония по обявяване и награждаване на победителите, презентация на водещия дизайнер Ахим Пол и дискусионен панел с участие на дизайнери, архитекти и медии.

Събитията се проведоха на 4 април 2013 г. в София под новото мото на бранда Ideal Standard – „A Beautiful Use of Space” (Красиво използване на пространството) и представиха новата визия на марката със серия от абстрактни пространства, които представят практични решения на нуждите, за които се използва всеки ден банята – тонизиране, трансформация, релакс и игра.

Творческото жури на конкурса излъчи двама победители и връчи поощрителна награда.

В категория „Идеалната баня за моето семейство” победител и носител на приза “Ideal Standard Баня на годината 2012” е проектът “DAS INDUSTRIELLE +” на Мила Иванова.

В категория „Моята баня – това съм Аз!” първа награда и приз “Ideal Standard Баня на годината 2012” отиде при Ралица Паунова за нейния проект „Atelier”.

Поощрителната награда в тази категория беше връчена на Петър Траянов за проекта му „Баня на графичечен дизайнер в Ню Йорк”.

Авторите на проектите, спечелили приза на авторитетното жури „Ideal Standard Баня на годината 2012”, бяха наградени с посещение на специализираното изложението за дизайн „100% Design 2013” в Лондон и с допълнителни награди от организаторите. Наградите бяха връчени от председателя на журито на конкурса – Ахим Пол и арх. Пенка Станчева, член на журито, които защитиха избора на журито с аргументация за всеки един от проектите.

Традиционно беше връчен и призът “Ideal Standard Баня на публиката”, който е определен от гласуването на онлайн потребителите на сайта на конкурса www.banianagodinata.com. Тази година бяха връчени два приза – по един във всяка от двете конкурсни категории.

Призът “Ideal Standard Баня на публиката 2012” в категория „Идеалната баня за моето семейство” отиде при Ирина Владимирова за нейния проект „Асиметрия в бяло”.

В категория „Моята баня – това съм Аз!” публиката определи за победител проекта „Междинна станция” на Игнат Георгиев.

Наградите бяха връчени от двама от най-големите фенове във Фейсбук страницата на конкурса “Ideal Standard Баня на годината” и Кирил Станев – носител на приза „Баня на публиката 2011”. Проектите, спечелили любовта на публиката, бяха наградени с пропуски за събитията на Sofia Design Week и Sofia Architecture Week през 2013 г. и с допълнителни награди от организаторите. 

 „Отличените проекти са в унисон с философията на марката, че банята е пълно с предизвикателства пространство, затова ние – дизайнери и производители, помагаме на хората да превърнат идеите си в реалност. Ние вярваме, че всеки заслужава баня, която да бъде функционална, достъпна и също така красива. Нашата цел е да помагаме на хората да създадат своята „реална идеална“ баня, отговаряща на тяхното пространство, стил, бюджет или нужди”, заяви Лазар Лазаров, директор търговска организация Клъстър България на Идеал Стандарт Интернешънъл.

Програмата на финалните събития на конкурса включваше презентация на дизайнера Ахим Пол, управляващ партньор на водещото дизайнерско студио в областта на индустриалния дизайн Artefakt на тема “Trends World Europe”. Той запозна аудиторията с новите тенденции в индустриалния дизайн и дизайна като цяло. Наред с холистичния подход, устойчивите продукти и тенденцията към оптимизиране на функционалността на банята, Ахим Пол постави акцент върху преминаването от „рационален минимализъм” към емоционална органична тенденция в световен мащаб – тенденция, която отразява схващането, че човекът е повече част от природата, отколкото от бързоразвиващия се свят на технологиите. 

Презентацията на Ахим Пол беше последвана от дискусионен панел с участието на български дизайнери, архитекти и медии на тема „Как дизайнери, медии и Ideal Standard допринасят за създаване на красиво жизнено пространство”. Бяха изказани различни мнения, сред които се откроиха няколко водещи. Участниците в панела споделиха мнението си, че дизайнерите, архитектите, медиите, търговците и Ideal Standard са елементи от една последователна верига, в която всеки има своите личностни критерии за оценка, но всички заедно спомагат за еволюция на потребителския вкус. По време на дискусията „Идеал Стандарт – Видима” заяви своето желание да работи с млади интериорни и продуктови дизайнери, с които да установи ползотворно сътрудничество в работата си за бранда Ideal Standard в България. 

Актуална информация за конкурса „Ideal Standard Баня на годината” можете да откриете на официалния уебсайт www.banianagodinata.com, Facebook страницата „Ideal Standard Баня на годината” и в Ideal Standard Blog на www.blog.idealstandard.bg .

Конкурсът "Ideal Standard баня на годината" отличава най-добрите дизайнерски решения за баня, които се характеризират с творческо използване на продуктите на Ideal Standard, характерна атмосфера и стил, хармониращи естетика и практичност, нетрадиционни и оригинални хрумвания. Началото на конкурса Ideal Standard Баня на годината е поставено през 2004 г. и оттогава се провежда ежегодно. От 2011 г. конкурсът насочи вниманието си изцяло към 3D проекти на бани.

+5
Автор: Apeiron Communication
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари