Девето издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината.

Тазгодишния конкурс се провежда под надслов „В търсене на идеалната баня” и предизвиква участниците с две нови категории
06.12.2012
Идеал Стандарт
263
идеал стандарт, конкурс, Баня на годината, баня, дизайн
Девето издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината.
Източник: Идеал Стандарт

 

До 4 февруари 2013г. е отворена регистрацията за участие в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012.
Деветото издание на конкурса приема за участие авторски 3D проекти на бани, създадени с предлаганите от марката Ideal Standard продукти.  В него могат да участват студенти и млади професионалисти, с квалификация и опит в областта на интериорния дизайн и архитектурата, продуктов дизайн, пространствен дизайн, инженерен дизайн, индустриален дизайн, приложни изкуства.
Заявките за участие - индивидуални и колективни, се приемат на сайта на конкурса http://banianagodinata.com/ .

За тази година конкурсът има нови тема и категории. Темата „В търсене на идеалната баня” олицетворява философията на Ideal Standard като привлича вниманието на участниците върху проектирането на цялостни решения за баня, предназначени за конкретни хора – създаване на идеалната баня, която е направена специално за някого, по начин, който го кара да се чувства удобно и приятно всеки ден. Участващите 3D проекти ще се състезават  в две категории от жилищен интериор – „Идеалната баня за моето семейство” (баня до 15 кв.м.) и „Моята баня – това съм Аз!” (баня до 8 кв.м.). Предизвикателство към участниците е освен да проектират идеалната баня, да представят образа на семейството или индивидуалиста, които я използват. 

Конкурсните заявки ще бъдат оценявани от творческо жури в състав от изявени професионалисти в областта на дизайна и архитектурата, под председателството на Ахим Пол от водещото дизайнерско студио Artefakt - партньор на Идеал Стандарт Интернешънъл в над 90 проекта за последните 10 години. Членове на журито са: арх. Албена  Владимирова-Андреева, арх. Пенка Станчева, Величко Великов (CHERGA), Мариана Китанова (арт-директор на сп. „Наш дом”). Почетен член на журито е Лазар Лазаров - търговски директор за Клъстър България на Идеал Стандарт Интернешънъл.

Номинирани и наградени ще бъдат тези кандидатури, които отговарят на посочените изисквания и критерии, определени от творческото жури и организаторите от “Идеал Стандарт – Видима” АД. Форматът поставя пред участниците предизвикателството на неограниченото въображение, творческо използване на продуктите с марка Ideal Standard и отваря възможности за нетрадиционни и оригинални хрумвания – елементи, които са заложени и в критериите за оценка. 

Победителите в двете конкурсни категории ще получат приза „Ideal Standard Баня на годината 2012”, ще бъдат наградени с посещение на специализирано изложение за дизайн и с допълнителни награди от организаторите и медийните партньори на конкурса. Всички номинирани участници също ще получат награди.

„Сред основните елементи, които ще превърнат един проект, участник в конкурса, в конкурентен са: ясна мисъл в проектирането на банята, която започва с правилното разбиране на задачата; уместност на подбора и оползотворяване на пространството; хармония в съчетанието на продукти; оптимална организация на пространството и функция, съобразена с правилното разбиране на потребностите на хората, които ползват банята; естетическо съчетание на всички елементи от обзавеждането на банята; ясно открояване и аргументиране на основната линия на търсен резултат във всяка от категориите”, споделят членовете на творческото жури. „Предимство при номинирането имат конкурсните проекти, които предлагат новаторски идеи и  отправят послание към Ideal Standard за обратна връзка, което да вдъхновява нови дизайни”, допълват те.

Традиционно своята баня-фаворит ще могат да изберат и интернет потребителите в официалния сайт на конкурса www.banianagodinata.com. Избраниците на публиката в двете конкурсни категории ще получат приза „Ideal Standard Баня на публиката 2012”.  Сред участвалите в онлайн гласуването на случаен принцип ще бъдат изтеглени 20 участника, които ще получат награди.

За първи път конкурсът има и официални медийни партньори: сп. „Наш дом”, „Едно – платформа за изкуства, култура и начин на живот”, в-к „Строителство Градът” и „Градът Медиа груп”, Banispa.com, Jobtiger.bg и Jobtiger.tv, Dir.bg.

Пълна информация за конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012, включително информация за конкурсните категории, условия за участие, график и архив на осемте издания до 2012г., е публикувана на официалния уебсайт на конкурса - www.banianagodinata.com

 

 

Автор: Идеал Стандарт
Закони Нормативна база Коментари